Guvernul a aprobat un nou post de secretar de stat pentru procesul de aderare a României la OCDE şi aproape 100 de posturi noi în MAE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Guvernul a aprobat, miercuri, o hotărâre de Guvern privind înfiinţarea unui nou post de secretar de stat pentru procesul de aderare a României la OCDE. De asemenea, în centrala MAE se suplimentează cu 40 numărul de posturi şi alte 57 de posturi pentru serviciul Exterior al MAE.

Executivul a informat că a aprobat o hotărâre de Guvern „pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr.16/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Externe şi pentru modificarea articolului 6, alineatul (1) din Hotărârea Guvernului nr. 868/2003 privind organizarea şi funcţionarea Agentului guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului”. 

Potrivit Guvernului, „modificările organizatorice răspund obiectivului de continuare a demersurilor de susţinere a aderării României la OCDE, respectiv îmbunătăţirii serviciilor consulare pentru comunităţile de români din afara graniţelor, inclusiv pentru obţinerea unor documente de stare civilă, identitate, căsătorie, notariale, în materie de cetăţenie”. 

Astfel, prin Hotărârea aprobată, „va fi înfiinţat un post de secretar de stat pentru procesul de aderare a României la OCDE şi pentru a face demersurile diplomatice adecvate”. 

De asemenea, în centrala MAE se suplimentează cu 40 numărul de posturi, „din care 10 pentru structura OCDE, 5 pentru funcţionarea Agentului Guvernamental pentru CEDO” şi alte „25 pentru activitatea consulară”, iar pentru serviciul Exterior al MAE, „se suplimentează cu 57 de posturi (pentru susţinerea aderării României la OCDE şi pentru activităţi consulare)”, a mai arătat Executivul. 

Potrivit sursei citate, fondurile necesare operaţionalizării acestei măsuri vor fi asigurate din bugetul alocat MAE pe anul în curs.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite