Florin Cîţu acuză PSD că „manipulează deficitul bugetar”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Călin
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu a declarat, referitor la posibilitatea deducerii unor taxe prin aplicarea impozitului progresiv, susţinută de liderul PSD Marcel Ciolacu, că este o metodă de a manipula deficitul bugetar.

„La buget comparaţi 2020-2021 cu 2017-2019 şi veţi vedea că, dacă ne uităm la procent din PIB, veniturile sunt mai mari ca procent din PIB. La asta trebuie să ne uităm, nu la cifre nominale, acolo sunt afectate de inflaţie, de alte lucruri”, a declarat Florin Cîţu în Parlament. 

Întrebat cu privire la declaraţiile preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, referitor la posibilitatea deducerii unor taxe prin aplicarea impozitului progresiv, şeful Senatului a completat: „Ne spune aşa - vrem să luăm banii românilor, să-i folosim gratuit şi după aia poate că-i dăm înapoi, dacă vor să facă. Uitaţi-vă la TVA, exemplul cel mai bun. TVA trebuie restituit companiilor, sunt banii companiilor. Dar uitaţi-vă cum manipulează deficitul bugetar anul acesta, Ministerul Finanţelor, prin faptul că nu mai returnează TVA. Aşa se întâmplă şi acolo. Da, poţi să ai acces la ei, dar nu ţi-i dăm niciodată. Vă atrag atenţia că în 2019 Comisia Europeană, într-un raport, a spus că Ministerul Finanţelor a manipulat execuţia bugetară prin faptul că nu rambursa TVA. Anul acesta avem trei miliarde deja, mai puţin rambursat ca anul trecut. Mai este un mod de a manipula deficitul pe care l-am văzut tot în aprilie. S-au tăiat investiţiile cu un miliard de lei ”, a explicat Florin Cîţu, luni la Parlament.

„Dacă puneţi 3 miliarde de la TVA şi un miliard de la investiţii, veţi vedea că deficitul nu scade faţă de anul trecut şi este la acelaşi nivel", a mai punctat Cîţu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite