Firea susţine că Primăria Capitalei nu poate primi fonduri prin Anghel Saligny: „Nicuşor Dan nu a citit ce proiecte sunt eligibile, dar se va plânge că nu e ajutat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Gabriela Firea a transmis, luni, că Nicuşor Dan, edilul Capitalei, vrea să implementeze proiecte realizate de foştii primari ai Bucureştiului, pe care şi le însuşeşte. În plus, Firea a declarat că Primăria Generală a Capitalei nu poate primi bani pentru investiţii prin programul Anghel Saligny, aşa cum susţine Nicuşor Dan.

„Puterea de dreapta a distrus nu doar Capitala, ci întreaga ţarā! (...) Ei dezvoltā, reformeazā, construiesc, înnoiesc etc..dar totul e declarativ, sau sub formā de machete, desene, grafice, filmulete si postāri. Cel mai proaspāt si elocvent exemplu este livrat chiar azi de cātre primarul general...  A convocat azi la ora 10,00 o şedinţā extraordinarā de Consiliu general. (...)

Domnul Nicuşor a primit o listā cu proiectele pe care le-a gāsit prietena domnului Orban, Mādālina Hristu, noul director de investitii al PMB, prin sertare, pregātite de foştii primari şi echipe lor, si acum se laudā cā sunt proiecte lor proprii, iniţiative nemaiîntâlnite, idei geniale, ieşite din minţile lor de oengişti! Nicuşor, nu-ţi este ruşine să furi munca predecesorilor? Pe care îi si tot critici, culmea!”, a scris Firea, luni, pe Facebook.

Fostul primar al Capitalei a explicat că Primăria Municipiului Bucureşti nu va putea să beneficieze de fonduri prin programul de investiţii Anghel Saligny pentru că acestea se acordă pentru lucrări de apă, canalizare, poduri ş.a, fiind vorba de proiecte mai mici, precum proiectele de sector. Concret, Firea susţine că Anghel Saligny nu finanţează lucrări de infrastructură mare, precum cele care ţin de Municipiul Bucureşti. 

„Dl Nicuşor şi echipa sa de “profesionişti” nu au avut curiozitatea sā citeascā ce proiecte sunt eligibile pentru finanţare în fostul program PNDL, actualmente Anghel Saligny, coordonat de Ministerul Dezvoltārii.  Acolo scrie negru pe alb cā fondurile se aprobā pentru lucrāri de apā, canalizare, drumuri, poduri, podete etc în continuare sau care au studii de fezabilitate. Se încadreazā în posibila finantare proiectele de mai mici dimensiuni, gestionate de cele 6 sectoare ale Capitalei. Nu si Municipiul Bucuresti, pentru infrastructura mare.

Deci nu se încadreazā Primaria Capitalei. Este neeligibilā. Nicusor nu a citit dar se va plânge cā nu e ajutat. O face deja cu mult talent. Impostorii îsi interpreteazā bine rolul”, se mai arată în postarea Gabrielei Firea, care a precizat că social-democraţii nu vor participa la şedinţa extraordinară a Consiliului General.

Consilierii generali ai Capitalei vor dezbate, în şedinţa extraordinară de luni, 37 de proiecte de hotărâre conform cărora se va cere, prin Programul Naţional „Anghel Saligny”, finanţare pentru o serie de investiţii. Toate proiectele pot fi văzute AICI

    

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite