Eugen Tomac: PMP va tipări pliante cu candidaţii care nu susţin reducerea numărului de parlamentari la 300

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Tomac, liderul PMP. FOTO Mediafax
Eugen Tomac, liderul PMP. FOTO Mediafax

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, sâmbătă, la Focşani, că Partidul Mişcarea Populară va tipări, începând de săptămâna viitoare, peste 100.000 de pliante cu fiecare candidat care nu susţine reducerea numărului de parlamentari la 300 şi eliminarea pensiilor speciale pentru deputaţi, senatori şi primari.

„Suntem singurul partid politic care a propus reducerea numărului de parlamentari la 300, iar toate partidele refuză implementarea a ceea ce au decis românii într-un cadru democratic acum mai bine de 10 ani. (...) Începând de săptămâna viitoare, PMP va tipări, inclusiv în Vrancea, peste 100.000 de pliante cu fiecare candidat care nu susţine eliminarea pensiilor speciale şi reducerea numărului de parlamentari. Pentru că, pe 6 decembrie, cetăţenii trebuie să ştie pe cine votează. Noi alte modalităţi prin care să ne asigurăm că va exista o majoritate care să voteze aceste două obiective, nu doar va declara că le va susţine în campanie, nu avem şi nu mai vrem să aşteptăm încă patru ani", a precizat Tomac, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres

Preşedintele PMP a susţinut că angajamentul care vizează atât reducerea numărului de parlamentari la 300 cât şi eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari şi aleşii locali a fost trimis către 430 de candidaţi, capii de listă de la Senat şi Camera Deputaţilor ai tuturor partidelor politice, deoarece "politicienii nu au dreptul să îşi creeze privilegii pentru ei".

„Dacă 9 milioane de români au ieşit şi au spus, majoritatea dintre ei, că vor maxim 300 de parlamentari, niciun partid politic nu are voie să trateze cu indiferenţă, cu aroganţă şi cu dispreţ voinţa lor. (...) Prin urmare, pentru a fi siguri că nu doar în campania electorală promit partidele că vor susţine un asemenea demers şi îşi vor respecta acest angajament şi după alegeri, am transmis către 430 de candidaţi din întreaga ţară, capii de listă de la Camera Deputaţilor şi Senat din fiecare judeţ, inclusiv municipiul Bucureşti şi diaspora, reprezentanţii PNL, PSD şi ai altor partide, să semneze acest angajament prin care îşi asumă, acum în campanie, prin semnătura proprie, că vor vota reducerea numărului de parlamentari la 300. Dar nu doar reducerea numărului de parlamentari la 300, ci şi eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari şi pentru primari. Politicienii nu au dreptul să îşi creeze privilegii pentru ei. Nu există cetăţeni de două feluri, unii cu pensii speciale, alţii doar buni de plată", a spus Tomac.

Conform liderului PMP, legea a fost propusă de două ori în Parlament, iar în prezent ea este adoptată de Senat şi se află pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, dar Partidul Mişcarea Populară "nu a găsit până la acest moment niciun aliat care să se bată pentru implementarea acestui obiectiv, trasat de cetăţeni".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite