După Teodor Meleşcanu, încă un fost şef al SIE se înscrie în Partidul Puterii Umaniste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În afară de Meleşcanu, Cătălin Harnagea va fi coleg de partid cu europarlamentarul Maria Grapini, dar şi cu fostul ministru al Mediului Graţiela Gavrilescu. FOTO Eduard Enea
În afară de Meleşcanu, Cătălin Harnagea va fi coleg de partid cu europarlamentarul Maria Grapini, dar şi cu fostul ministru al Mediului Graţiela Gavrilescu. FOTO Eduard Enea

Fostul şef al Serviciului d eInformaţii Externe (SIE) Cătălin Harnagea s-a înscris în Partidul Puterii Umaniste, fondat de Dan Voiculescu, fiind al doilea fost şef SIE care intră în partid după ce în urmă cu două zile Teodor Meleşcanu a optat pentru această formaţiune.

„Cătălin Harnagea, fost director al SIE între 1997 şi 2001, s-a alăturat Partidului Puterii Umaniste (social-liberal)”, a anunţat partidul pe pagina de Facebook.

„Sunt convins de proiectul umaniştilor şi de modul lor de a face politică. Avem aceleaşi principii, împărtăşim aceeaşi viziune, asumăm că promovarea valorii umane este fundamentală. Consider că în acest moment este nevoie în politica românească de un suflu nou, de profesionişti capabili să construiască, să găsească soluţii şi din piatră seacă, nu să se vaite că alţii nu şi-au făcut treaba. Umaniştii serioşi şi competenti pot construi proiecte concrete esenţiale pentru dezvoltarea României”, a transmis Cătălin Harnagea.

Marţi, fostul şef al SIE senatorul Teodor Meleşcan a schimbat din nou partidul, înscriindu-se în Partidul Puterii Umaniste, fondat de Dan Voiculescu. El a afirmat că după o viaţă întreagă dedicată proiectelor social-liberale, asumarea identităţii umaniste este un pas firesc, care răspunde reperelor pe care le-a promovat întotdeauna - demnitate, echilibru, pragmatism.

„Dincolo de obiectivele politice contextuale şi de agendă publică imediată, consider că responsabilitatea esenţială a unei persoane care exercită o funcţie publică o reprezintă promovarea valorii umane ca esenţă a oricărui model social legitim. După o viaţă întreagă dedicată proiectelor social-liberale, asumarea identităţii umaniste este un pas firesc, care răspunde atât reperelor pe care le-am promovat întotdeauna - demnitate, echilibru, pragmatism – cât şi aşteptărilor concrete ale naţiunii noastre. Românii îşi doresc un proiect politic nou, capabil să depăşească vechile conflicte şi inerţii, să construiască trainic, nu să dărâme. Am încredere că umaniştii pot genera o astfel de schimbare şi mă voi strădui să contribui cu întreaga mea experienţă la succesul acestui proiect.”, a declarat Teodor Meleşcanu, conform unui comunicat al PP-USL.

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) este condus de avocatul Daniel Ionaşcu, din poziţia de preşedinte executiv. În afară de Meleşcanu, Harnagea va fi coleg de partid cu europarlamentarul Maria Grapini, dar şi cu fostul ministru al Mediului Graţiela Gavrilescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite