Dorneanu îi dă replica lui Orban: „În nicio ţară din Europa premierul nu-şi permite să aibă asemenea atacuri suburbane la adresa CCR”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Curţii Constituţionale a României, Valer Dorneanu, a declarat, joi seară, după ce premierul Ludovic Orban a afirmat că „trebuie eliminaţi politrucii” din cadrul CCR, că „în nicio ţară din Europa primul ministru nu-şi permite să aibă un asemenea limbaj şi asemenea atacuri suburbane la adresa Curţii Constituţionale”.

Valer Dorneanu a comentat, joi seară, într-o intervenţie la Antena 3, declaraţiile premierului referitoare la CCR, precizând că ”primul ministru are un altfel de pandemie împotriva CCR”.

”Ştiu că dânsul a urmat studii la TCM Braşov, nu ştiu dacă a făcut înalte studii care să justifice să ne califice pe noi Curtea Constituţională cum ne califică. Colegii mei sunt cu expertiză şi nu pot fi calificaţi în niciun chip politruci. Îmi pare rău că răspândeşte asemenea idei în saţiul public şi incită opinia publică”, a declarat Valer Doneanu.

El a adăugat că CCR, în opinia premierului, ”împarte cu Avocatul Poporului vina de a fi distrugătorii democraţiei”.

”În nicio ţară din Europa primul ministru nu-şi permite să aibă un asemenea limbaj şi asemenea atacuri suburbane la adresa Curţii Constituţionale”, a mai declarat Valer Dorneanu.

Dorneanu l-a acuzat pe premier că ”incită opinia publică împotriva Curţii Constituţionale, care ea ar fi vinovată de răspândirea pandemiei”.

”Vreau să-i amintesc domnului prim ministru că noi, instituţia Curţii Constituţionale suntem una din cele mai importante instituţii care apără statul de drept şi promovează principiile statului de drept.

Dorneanu susţine că îl cunoaşte de mulţi ani pe premierul Orban şi că are ”un pic de fereală şi de respect” să îi răspundă acestuia ”în aceiaşi termeni” pe care şeful Guvernului i-a folosit atunci când s-a referit la CCR.

Premierul Ludovic Orban a declarat că s-au stabilit alegerile parlamentare pentru data de 6 decembrie, în baza prevederilor constituţionale şi în baza legislaţiei în vigoare. Orban a criticat deciziile Curţii Constituţionale şi a arătat că trebuie schimbată componenţa acesteia, pentru a elimina ”politrucii”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite