Claudiu Târziu cere demisia Guvernului: „Respingerea ruşinoasă, a treia oară, a PNRR compromite România în UE”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Târziu cele demisia responsabililor pentru PNRR. FOTO: Facebook/ Claudiu Târziu
Claudiu Târziu cele demisia responsabililor pentru PNRR. FOTO: Facebook/ Claudiu Târziu

Liderul senatorilor AUR, Claudiu Târziu, a afirmat că „respingerea ruşinoasă, pentru a treia oară, a PNRR compromite România în UE”. El a solicitat demisia urgentă a Guvernului, precum şi demiterea ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea.

După ce Comisia Europeană a transmis mai multe observaţii critice cu privire la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Claudiu Târziu consideră că actuala guvernare a „trădat” România şi că dovedeşte „lipsa unei viziuni autentic româneşti în context european”. Acesta solicită demiterea Guvernului, pentru că „este unic responsabil cu elaborarea PNRR”.

„Guvernul USR plus CÎŢU a trădat România. Trebuie să plece acum! Respingerea ruşinoasă, pentru a treia oară, a PNRR compromite România în Uniunea Europeană. Guvernul USR PLUS Cîţu probează cu repetiţie incompetenţă, iresponsabilitate, o crasă lipsă de expertiză şi, înainte de orice, dovedeşte inexistenţa unei viziuni autentic româneşti în context european. 

În calitate de copreşedinte al AUR, singurul partid de Opoziţie care s-a poziţionat ferm pentru o dezbatere autentică în societate şi pentru ca PNRR să fie supus votului Parlamentului, solicit demisia urgentă a Guvernului, ca unic responsabil cu elaborarea PNRR, respectiv demiterea imediată a ministrului de resort Cristian Ghinea, chiar înainte de plecarea actualului Guvern de la Palatul Victoria. 

Un asemenea eşec de proporţii este inacceptabil. Îi cer preşedintelui Klaus Iohannis să îşi asume partea sa de vină pentru ceea ce pare a fi cea mai mare ratare a GUVERNULUI SĂU. 

Îmi pot pune întrebarea dacă nu cumva PNRR a fost deliberat transmis la Bruxelles în această formă jalnică, plină de erori flagrante, parcă anume gîndite pentru a nu servi României şi chiar a trăda interesul naţional”, a scris Claudiu Târziu, vineri, pe Facebook. 

Comisia Europeană a transmis, joi, zeci de observaţii pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienă, cele mai multe dintre critici referindu-se la faptul că nu sunt justificate costurile, că lipsesc metodologiile de calcul şi că au fost furnizate informaţii neclare legate de proiecte, conform Hotnews, care prezintă şi o parte din documentul de lucru al Comisiei.

Comisia Europeană a transmis zeci de observaţii critice pe tema PNRR: costuri nejustificate, lipsa metodologiilor de calcul şi informaţii neclare

Documentul a fost discutat joi la Bruxelles cu reprezentanţii Comisiei Europene. Surse apropiate discuţiilor au precizat că aceasta este o evaluare de etapă, experţii europeni cerând detalii ca parte a procesului de evaluare şi trimitere de clarificari.

Astfel de sesiuni de evaluare se fac cu toate statele aplicante, Comisia cerând frecvent clarificări şi procedând la negociere în privinţa costurilor.

Premierul Florin Cîţu a reacţionat vineri dimineaţă, pe Facebook, după apariţia informaţiilor referitoare la criticile Comisiei Europene faţă de PNRR, precizând că documentul nu a fost respins şi nici nu a fost retrimis Executivului. Prim-ministrul nu a făcut însă precizări legate de eventuale obiecţii ale Comisiei Europene pe această temă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite