Cîţu: Vom negocia cu toate partidele pentru a susţine Guvernul, inclusiv cu AUR şi PSD. Şi USR PLUS negociază cu ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu, premier şi preşedinte al PNL FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Cîţu, premier şi preşedinte al PNL FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu spune că va discuta cu toate partidele, inclusiv cu AUR şi PSD, pentru ca Guvernul să nu fie dat jos. Liderul de la Palatul Victoria a susţinut că inclusiv USR PLUS negociază cu aceste partide, aşa că nu este o problemă.

Întrebat dacă este luată în calcul rediscutarea tuturor mandatelor portofoliilor din Guvern dacă USR PLUS va rămâne la guvernare, premierul Cîţu a răspuns: „Le luăm pe rând. Mai întâi, USR PLUS trebuie să scape de alianţa cu AUR şi PSD, apoi pot veni la masă cu noi şi vom vorbi”.

Cîţu a precizat că deocamdată nu există discuţii despre o remaniere guvernamentală: „În acest moment guvernăm în situaţia în care suntem, cu miniştrii interimari. Vedem după ce decid cei din USR PLUS preşedintele, discutăm cu noua conducere apoi. Până atunci nu cred că vom avea cu cine să discutăm pentru că nu ştiu exact. Dacă noua conducere nu va mai sta în alianţe cu AUR şi PSD, discutăm”.

Întrebat, în continuare, ce se va întâmpla în eventualitatea în care USR PLUS va continua alianţa cu AUR şi PSD, cum va strânge voturile astfel încât să rămână la guvernare, premierul Florin Cîţu a răspuns: „Vom negocia cu toţi cei care vor susţine Guvernul, din toate partidele. Cu toate partidele vom negocia. Pe de o parte, avem USR care negociază cu PSD şi AUR şi atunci noi ce să facem? Să nu negociem cu ei?”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite