Cîţu: „Sper în continuare că vom avea un guvern foarte rapid”. Ce spune despre rotaţia premierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO: Inquam Photos
Florin Cîţu FOTO: Inquam Photos

Florin Cîţu, preşedintele PNL, a declarat, luni, că speră ca discuţiile pe programul de guvernare alături de PSD şi UDMR să fie tranşate cât mai rapid. În ceea ce priveşte blocajul din negocierile cu social-democraţii pentru viitorul Executiv, Cîţu este sigur „că se va găsi o soluţie”. De altfel,  liderul PNL a mai precizat că susţine ideea ca partidele din noua coaliţie să propună prin rotaţie oameni pentru funcţia de premier.

Întrebat dacă PNL îl va susţine în continuare pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier, Florin Cîţu a transmis: „În acest moment nu a fost făcută această propunere. Eu ştiu că domnul Ciucă a fost propus de mine… Nu s-a discutat. Noi nu spunem în Partidul Social Democrat cine să fie premier, în PNL noi facem propunerile şi atunci când vom veni cu o propunere de premier, o vom spune public”.

De altfel, întrebat cum vor negocia cu PSD într-o viitoare coaliţie de guvernare, în condiţiile în care discuţiile cu social-democraţii pe programul de guvernare au înregistrat deja blocaje la mai multe capitole, Cîţu mizează pe faptul că atunci va exista un program comun. „Atunci vom avea un program de guvernare clar şi va fi unul comun”, a spus Cîţu, care a precizat că este sigur „că se va găsi o soluţie”.

În ceea ce priveşte rotaţia premierilor, chestionat dacă este de acord cu această propunere, Cîţu precizat: „Am fost primul care a spus acest lucru, că este o soluţie. Vom vedea dacă se poate implementa în România”.

„Eu sper în continuare că vom avea un guvern foarte rapid. Eu asta vreau. Eu am crezut că suntem gata în weekend”, a mai spus Cîţu, care a adăugat că nu este adeptul introducerii unor noi taxe. „Atât timp cât voi fi eu premier, nu voi introduce alte taxe. Alt premier nu ştiu ce va face”, a spus liderul PNL. 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică, după întâlnirea cu PNL, că formaţiunile în jurul cărora urmează să se formeze noua coaliţie de guvernare s-ar putea prezenta cu două propuneri de premier la discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis. „E varianta prin rotaţie a preşedinţilor celor două partide”, a spus liderul PSD. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite