Cîţu: „Este esenţial ca, la finalul zilei, cel cu care discuţi nu ameninţă şi nu pleacă acasă. UDMR este acest partener”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu a participat vineri la Congresul UDMR. FOTO: Captură
Florin Cîţu a participat vineri la Congresul UDMR. FOTO: Captură

Premierul Florin Cîţu a transmis vineri, în cadrul Congresului UDMR, că partidul condus de Kelemen Hunor este „un partener pe care te poţi baza” şi care a înteles că „prin cooperare şi dialog” se pot face paşi importanţi spre „stabilitatea sistemului politic”.

„Vom sta la guvernare patru ani de zile. Mă bucur să mă aflu alături de dumneavoastră, este o invitaţie pe care am acceptat-o cu plăcere. Este normal să fie aşa pentru că aşa se întâmplă când ai alături un partener pe care te poţi baza. Stabilitatea este importantă atunci când vrei să construieşti ceva. Indiferent de ce se întâmplă, de negocieri, de dorinţele fiecăruia, este esenţial să ştii că, la finalul zilei, cel cu care discuţi nu ameninţă, nu şantajează şi nu pleacă acasă. UDMR este acest partener. 

Acum, mai mult ca oricând, trebuie să demonstrăm că avem o viziune clară despre cum vrem să construim România în actuala situaţie epidemică. Cum protejăm locurile de muncă, cum dezvoltăm România şi comunităţile locale. Am văzut cine este interesat de dezvoltarea comunităţilor, cine acţionează ca oamenii să aibă canalizare şi drumuri asfaltate. (...) Politica trebuie făcută doar pentru a servi cetăţeanul, poate este nevoie să ne reamintim acest lucru (...) Cum să lăsăm România fără guvernare în acest context? UDMR a înţeles că prin cooperare şi dialog se pot face paşi importanţi în stabilitatea sistemului politic. ”, a transmis premierul Cîţu vineri, la Congresul UDMR.

Anterior, Kelemen Hunor l-a caracterizat pe Florin Cîţu drept „un om deschis la dialog, un o raţional şi un om cu care poţi să colaborezi”. 

Cel de-al XV-lea Congres al Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) se desfăşoară vineri la Sângeorgiu de Mureş. Printre participanţii la Congres se numără premierul Florin Cîţu şi vicepremierul Ungariei, Semjén Zsolt. Totodată, la Congres vor mai fi prezenţi şi preşedintele PNL, Ludovic Orban, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, precum şi alţi lideri de formaţiuni politice din România, Ucraina, Croaţia şi Serbia. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite