Cîţu, despre declaraţia făcută de preşedintele Ungariei: Aceste lucruri le discutăm aici, la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Citu FOTO  Facebook / Guvernul Romaniei / Captură
Florin Citu FOTO  Facebook / Guvernul Romaniei / Captură

Premierul Florin Cîţu este de părere că trebuie discutată la Bucureşti declaraţia făcută de preşedintele Ungariei, în care a comparat anexarea Crimeei de către Rusia cu „pierderea” Transilvaniei, în timpul unui Summit la care a participat şi premierul, potrivit Agerpres.

„Aceste lucruri le discutăm aici, la Bucureşti”, a precizat premierul Florin Cîţu, potrivit Agerpres.

El a explicat că la Summitul din Ucraina a susţinut drepturile minorităţii române.

„Am fost la un Summit, care are nişte reguli foarte clare, în care am susţinut, şi aici mă surprinde că nu interesează pe foarte multă lume, am văzut atacurile celor de la PSD, am susţinut drepturile minorităţii române din Ucraina, dreptul de a avea şcoală în limba maternă. Am susţinut aceste drepturi la fiecare întâlnire, chiar şi la bilaterala cu premierul Ucrainei şi acesta este mesajul meu ferm pe care l-am transmis acolo. Acesta era obiectivul pentru care am mers acolo. Ştiţi că aceste Summituri au un mod foarte clar de a se desfăşura", a declarat premierul, potrivit sursei citate.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, este de părere că declaraţia făcută de preşedintele Ungariei, în care a comparat anexarea Crimeei de către Rusia cu „pierderea” Transilvaniei este o „jignire la adresa României”, care „nu poate fi lăsată fără răspuns”.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a transmis că „România nu are oameni de stat care să ia poziţie”, în urma comparaţiei făcute de preşedintele Ungariei. El a subliniat că este „sfidător şi inadmisibil„ ca preşedintele Iohannis să tacă.

Preşedintele Ungariei, János Áder, a comparat în timpul summitului din Kiev, la care a participat şi premierul Cîţu, anexarea Crimeei de către Rusia cu Tratatul de la Trianon, încheiat la finalul Primului Război Mondial, prin care Transilvania a revenit României.

„În mintea maghiarilor s-a întipărit adânc atât agresiunea marilor puteri, cât şi trauma Trianonului, motiv pentru care noi ştim exact de ce anexarea Crimeii reprezintă o rană atât de sensibilă pentru poporul ucrainean”, a fost declaraţia preşedintelui Ungariei la summitul de la Kiev.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite