Ciolacu îi răspunde lui Iohannis: Nu ne şantajaţi cu pandemia ca să omorâţi democraţia

Ciolacu îi răspunde lui Iohannis: Nu ne şantajaţi cu pandemia ca să omorâţi democraţia

Marcel Ciolacu Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis, marţi, după declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, că parlamentarii formaţiunii nu vor ceda şantajului şi nu vor permite încălcarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. „Nu ne şantajaţi cu pandemia ca să omorâţi democraţia”, a transmis Ciolacu.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu ne şantajaţi cu pandemia ca să omorâţi democraţia! Preşedintele Iohannis susţine încălcarea drepturilor drepturilor şi libertăţilor românilor dorită de Guvernul PNL şi şantajează Parlamentul. Vrea să ascundă astfel că Executivul a pierdut total controlul asupra pandemiei din cauza propriilor prostii. E doar vina Guvernului Orban că a încălcat drepturi şi libertăţi prin ordin de ministru. Aşa a ajuns să provoace o criză în care pacienţii infectaţi să plece din spitale. Este revoltător şi cinic să arunci în spatele Parlamentului tâmpeniile Cabinetului Orban”, a scris, marţi, pe Facebook, Marcel Ciolacu.
 
Potrivit acestuia, ”dacă există români care contestă existenţa virusului o fac, din păcate, folosind chiar cuvintele preşedintelui Iohannis din martie când spunea că virusul e o «simplă răceală»”.
 
„Dezastrul în care se află astăzi România, recunoscut astăzi inclusiv de Preşedinte, aparţine în integralitate Guvernului Său! Aţi avut toate pârghiile necesare gestionării eficiente a pandemiei. Dar aţi scăpat situaţia de sub control! NU mai încercaţi să găsiţi vinovaţi! Aţi trimis în Parlament, pe ultima sută de metri, ca de fiecare dată, o lege proastă, care încalcă flagrant drepturile şi libertăţile cetăţeneşti! Proiectul a trecut deja prin Camera Deputaţilor şi este dezbătut la Senat în comisiile de specialitate. Nu vom ceda şantajului şi nu vom permite încălcarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Soluţia este o lege clară, aplicabilă şi care să nu permită abuzuri. Asta vom şi face!”, a mai scris Ciolacu.
 
Reacţia liderului PSD vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a lansat marţi un nou atac dur asupra PSD, în contextul în care social-democraţii tergiversează legea carantinei şi izolării iniţiată de Guvern. „Sunt siderat de felul în care PSD a reacţionat în Parlament”, a afirmat şeful statului, care şi-a reluat apelul către Parlament: „Finalizaţi discuţiile! Aprobaţi o formă bună a legii. Altfel, veţi fi răspunzători de moartea a zeci, sute de români”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: