Cei cinci deputaţi care n-au votat pentru abrogarea recursului compensatoriu. Florin Iordache şi Marton Arpad, de partea infractorilor până la capăt

Cei cinci deputaţi care n-au votat pentru abrogarea recursului compensatoriu. Florin Iordache şi Marton Arpad, de partea infractorilor până la capăt

Florin Iordache şi Marton Arpad, părinţii recursului compensatoriu

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a abrogat miercuri Legea recursului compensatoriu, care a scos din puşcării înainte de termen peste 20.000 de infractori. Doar cinci deputaţi s-au abţinut. Printre ei, Florin Iordache (PSD) şi Marton Arpad (UDMR), părinţii recursului compensatoriu, care au rămas până la capăt de partea tâlharilor. În schimb, Eugen Nicolicea, alt mare susţinător al fărădelegii, a votat pentru abrogare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei cinci depuaţi care s-au abţinut: 

1. Florin Iordache (PSD)

2. Nicolae Bacalbaşa (PSD)

3. Remus Borza (independent)

4. Marton Arpad (UDMR)

5. József-György Kulcsar-Terza (UDMR)

Legea recursului compensatoriu, care a scos din puşcării peste 20.000 de infractori, a fost abrogată azi de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional. Toate partidele parlamentare au  votat pentru abrogarea legii. Deşi îngropată, legea tot va mai produce efecte: deţinuţii aflaţi după gratii vor beneficia în continuare de clemenţa statului. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: