Ce părere are CTP despre miniştrii vehiculaţi pentru noul Guvern. Cine nu are ce căuta la Palatul Victoria, în opinia gazetarului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CTP

Gazetarul Cristian Tudor Popescu este de părere că noul Guvern conţine numiri bune, dar şi nume care, în opinia lui, nu au ce căuta în Executiv.

Printre plusurile listei de viitori miniştri vehiculaţi, CTP a identificat numele lui Vlad Voiculescu.

„Este o mişcare bună, după părerea mea, o numire bună cea a lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătăţii. A mai fost ministru al Sănătăţii în Guvernul Cioloş, şi a încercat să schimbe nişte lucruri acolo, şi e foarte greu, foarte greu să mişti... să desfaci pâsla groasă de interese, şi relaţii, şi clientelism din domeniul sănătăţii. Are experienţa aceasta dl Voiculescu şi cred că are şi buna intenţie în acest minister. Deci o numire care ar fi bună, dacă se confirmă”, a delarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Totodată, gazetarul consideră bună şi trecerea Ministerului Justiţiei la USR-PLUS, lucru care va elimina din start numele actualului ministru liberal Cătălin Predoiu.

„De asemenea, un lucru bun este - înţeleg - faptul că nu va mai fi dl Predoiu la Justiţie, pentru că Justiţia merge la USR-PLUS. (...) E bine că nu mai e dl Predoiu. E clar, având în vedere prestaţia acestui domn vreme de un an de zile”, a precizat CTP.

Nu aceeaşi perspectivă o are însă şi asupra Educaţiei, portofoliu care rămâne la PNL.

„Ce nu e bine este că Educaţia rămâne la liberali şi acolo cred că doamna Anisie va rămâne pe poziţie. Pentru că, dacă a ţinut-o atâta vreme dl Orban, în ciuda faptului că e, probabil, ministrul cel mai detestat din fostul Guvern Orban, probabil o va ţine şi în continuare. Dacă a putut să piardă voturi dl Orban - cu siguranţă a pierdut PNL-ul din pricina dnei Anisie -, atunci o va ţine acum, când nu mai sunt alegeri”, mai spune gazetarul.

În opinia lui, Monica Anisie nu are ce căuta la Ministerul Educaţiei. „Bineînţeles că ar fi un lucru bun - aşa cum spuneam în urmă cu câteva săptămâni, ca dna Anisie să dispară de la Educaţie”, potrivit lui CTP.

În privinţa „duratei de viaţă” a viitorului guvern, CTP nu a putut să se pronunţe, dar a remarcat că va exista o competiţie între PNL şi USR-PLUS în interiorul executivului, iar acest lucru se va răsfrânge asupra actului de guvernare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite