Camera Deputaţilor îşi alege marţi preşedintele. Marcel Ciolacu şi-a anunţat candidatura. Ce alte voturi vor mai fi date pentru funcţiile de conducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Camera Deputaţilor îşi alege marţi preşedintele, postul rămânând vacant în urma demisiei lui Ludovic Orban. Liderul PSD Marcel Ciolacu şi-a anunţat deja candidatura. De asemenea, urmează să fie completat şi Biroul Permanent în condiţiile în care mai mulţi lideri, printre care Florin Roman, Sorin Grindeanu şi Alexandru Rafila vor pleca miniştri.

„Marţi îmi voi depune candidatura pentru şefia Camerei Deputaţilor, pentru că se conturează o majoritate”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută luni seara la sediul PSD. Marcel Ciolacu a mai fost preşedinte al Camerei Deputaţilor în perioada mai 2019 - decembrie 2020.

Postul de preşedinte al Camerei Deputaţilor a rămas vacant din data de 18 octombrie, când plenul a luat act de demisia din funcţie a lui Ludovic Orban.

În data de 2 noiembrie, prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a fost desemnat preşedinte interimar al Camerei, la acel moment el nefiind votat în Biroul Permanent de către reprezentanţii PNL s-au abţinut de la vot. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor este ales pe durata mandatului Camerei, prin vot secret, cu buletine de vot pe care sunt înscrise, în ordine alfabetică, numele şi prenumele tuturor candidaţilor propuşi de grupurile parlamentare. Fiecare grup parlamentar poate face o singură propunere.

Tot în această şedinţă ar urma să fie înlocuiţi mai mulţi membri din Biroul Permanent, printre care Florin Roman, Sorin Grindeanu şi Alexandru Rafila, din moment ce vor pleca miniştri în Guvernul Ciucă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite