Bogdan Huţucă (PNL): Guvernul va implementa politici ferme pentru a-i aduce pe românii din diaspora acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Administraţia liberală va implementa politici ferme şi stimulente pentru românii din diaspora care muncesc în străinătate sau care şi-au deschis acolo mici afaceri şi care doresc să se întoarcă în ţară. Dacă doar 10% dintre românii care trăiesc şi muncesc astăzi în străinătate ar munci în România, acest lucru ar duce la o creştere reală şi sănătoasă a PIB-ului ţării”, arată deputatul PNL Bogdan Huţucă.

Statul român estima în 2019 că în diaspora se aflau 5.6 milioane de români, fără a-i socoti pe cei care trăiesc în regiunile istorice.

„Dacă o jumătate de milion de oameni în putere şi dornici să muncească s-ar integra în economia românească, aceştia ar contribui la productivitatea ţării şi la creşterea economică de o manieră comparabilă doar cu creşterea economică generată de aderarea la Uniunea Europeană”, spune Huţucă.

„Pentru a dezvolta economia, avem nevoie atât de creierele care au plecat din ţară şi care lucrează acum în domenii precum IT, medicina sau ingineria avansată cât şi de constructori, zidari şi alte tipuri de meseriaşi de care în acest moment ducem lipsă. Guvernul şi-a propus ca în următorii 6 ani să revoluţioneze infrastructura, sistemul de sănătate şi de educaţie, iar pentru toate acestea avem nevoie de foarte multă mână de lucru”, explică preşedintele PNL Constanţa. 

„Nicio strategie de dezvoltare pe termen mediu şi lung nu poate fi credibilă dacă nu îi implicăm şi pe românii din diaspora. Aceştia trebuie însă convinşi că România nu este ţara pe care au părăsit-o. Pentru acesta însă, trebuie să continuăm reforma statului, să construim un mediu de afaceri mai prietenos cu investitorii şi cu angajaţii, să întărim sistemul de Justiţie şi să eficientizăm sistemele de sănătate şi de educaţie, pentru a le aduce la un nivel comparabil cu cel de afară”, arată liderul liberal.

„Primul lucru pe care trebuie să îl ştie românii din diaspora este că actuala administraţie de la Palatul Victoria doreşte întoarcerea românilor acasă şi că va face tot posibilul să îi ajute să se reintegreze în economia României. Vremea guvernelor care îi primeau pe românii din diaspora cu tunuri de apă, cu gaze lacrimogene şi cu bastoane a apus pentru totdeauna”, încheie liderul liberal.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite