AUR reclamă că parlamentari ai săi au fost sechestraţi şi „agresaţi la Nistru de militari cu însemne ale Federaţiei Ruse”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
AUR

AUR reclamă că parlamentari ai săi şi liderul AUR Republica Moldova au fost ”agresaţi la Nistru de militari cu însemne ale Federaţiei Ruse”, fiind ”sechestraţi”la un punct de control de la Varniţa, nefiind astfel lăsaţi să desfăşoare acţiuni de campanie electorală în regiunea transnistreană.

”Parlamentari ai României din partea Alianţei pentru Unirea Românilor, au fost agresaţi la aşa-zisa ”vamă” de la Nistru, din localitatea Varniţa, Republica Moldova, de cetăţeni îmbrăcaţi în uniforme militare, unii având însemne ale Federaţiei Ruse. Deputaţii şi senatorii AUR s-au deplasat la Varniţa în urma sesizărilor făcute de participanţii la Caravana AUR, blocată de aproape 24 de ore din drumul spre Tighina, unde intenţionau să organizeze un eveniment electoral în cadrul campaniei pentru alegerile parlamentare din 11 iulie”, anunţă AUR.

Reprezentanţii formaşiunii reclamă că deşi formaţiunile politice PSRM a lui Igor Dodon, PCRM a lui Vladimir Voronin şi PAS, a cărui lider a fost Maia Sandu, au avut dreptul de a-şi face campanie electorală în regiunea transnistreană, Alianţa pentru Unirea Românilor este împiedicată să îi informeze pe cei 400.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova cu drept de vot în legătură cu programul său politic.

Parlamentarii Andrei Busuioc, Andrei Hangan, Daniel Gheorghe-Rusu, Dumitru Focşa şi Ciprian Ciubuc, alături de candidaţi ai Alianţei pentru Unirea Românilor, în frunte cu preşedintele AUR Republica Moldova Vlad Bileţchi, care efectuează cu autocarul de campanie un tur prin toate localităţile Republicii Moldova, sunt sechestraţi la punctul de control ce separă oraşul Varniţa din raionul Anenii Noi de Tighina de separatiştii din regiunea transnistreană şi li se refuză accesul la apă potabilă şi hrană.

„Comanda a fost preluată de un ofiţer rus. KGB-iştii din regiunea transnistreană au vânat şi lovit cu picioarele fiecare colet cu hrană primit. Protestăm împotriva regimului separatist care nu dă explicaţii sau documente pentru acţiunile ilegale şi criminale pe care le întreprind pe teritoriul Republicii Moldova. În această dimineaţă au fost agresaţi câţiva deputaţi în Parlamentul României. În contextul în care autorităţile de la Chişinău tac, complice cu separatiştii de la Tiraspol, cerem autorităţilor de la Bucureşti să intervină pentru soluţionarea acestui caz”, a declarat Vlad Bileţchi, preşedintele AUR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite