Anca Dragu: De Ziua Naţională a Egalităţii de Şanse, nu uitaţi că numărul victimelor violenţei domestice creşte de la un an la altul

Anca Dragu: De Ziua Naţională a Egalităţii de Şanse, nu uitaţi că numărul victimelor violenţei domestice creşte de la un an la altul

Anca Dragu, preşedintele Senatului. Sursă: Facebook

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, afirmă că este timpul ca egalitatea de gen să nu mai fie tabu. ”De Ziua Naţională a egalităţii de şanse, nu uitaţi că numărul victimelor violenţei domestice creşte de la un an la altul, nu uitaţi că victimele traficului de persoane există şi trăiesc adevărate tragedii”, a transmis Anca Dragu.

„E timpul ca egalitatea de gen să nu mai fie tabu. E timpul ca şansele egale între femei şi bărbaţi să nu mai stârnească revolte, dezbateri aprinse ori animozităţi. E timpul ca femeile să aibă cuvântul şi drepturile egale cu ale bărbaţilor. Şi acest lucru să fie o normalitate asimilată natural”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Anca Dragu.

Preşedintele Senatului consideră că nu trebuie uitate victimele violenţei domestice şi a traficului de persoane.

„De Ziua Naţională a Egalităţii de Şanse, nu uitaţi că numărul victimelor violenţei domestice creşte de la un an la altul, nu uitaţi că victimele traficului de persoane există şi trăiesc adevărate tragedii. Noi, decidenţii, suntem responsabili să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a stopa aceste fenomene. Dar avem nevoie de ajutorul întregii societăţi pentru a îmbrăţişa uniform această mentalitate, cea a egalităţii de gen”, a mai scris Dragu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările