Alegeri prezidenţiale 2019 - Tăriceanu: Sunt foarte bucuros. Este cel mai mare rezultat pe care l-a obţinut un independent la prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că rezultatul obţinut de Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale, candidat susţinut de formaţiunea sa, este cel mai bun înregistrat de un independent într-o cursă pentru Preşedinţia României şi crede că acest lucru a fost datorat mesajului pe care Diaconu l-a avut, încercând să explice alegătorilor cum se citeşte Constituţia în cheia unui adevărat preşedinte.

"Sunt foarte bucuros pentru rezultatul pe care l-a obţinut Mircea Diaconu, sute de mii de români i-au acordat încrederea. Este cred că o situaţie cu totul şi cu totul aparte în ultimii 30 de ani, este cel mai mare rezultat pe care l-a obţinut un candidat independent la alegerile prezidenţiale şi acest lucru s-a datorat mesajului lui Mircea Diaconu, care a încercat să explice românilor cum se citeşte Constituţia în cheia unui adevărat preşedinte care doreşte să respecte normele constituţionale, care doreşte să respecte instituţiile fundamentale ale statului care nu acţionează peste guvern, nu acţionează împotriva Parlamentului sau altor instituţii”, a spus Tăriceanu.

El consideră că a fost o campanie electorală anostă, o campanie care a semănat cu o situaţie în care cineva doreşte să cumpere o maşină şi este pus să facă acest lucru legat la ochi. 

"Din păcate însă a fost o campanie electorală extrem de anostă, cum nu am mai văzut de mult, o campanie în care practic alegătorii au fost puşi în situaţia, ca să fac o comparaţie, să îşi cumpere o maşină legaţi la ochi. Este un enorm deficit democratic pe care l-am înregistrat în această campanie electorală şi regret acest lucru şi de aceea am de gând să propun o serie de modificări legislative în aşa fel încât campania electorală să îşi atingă, scopul adică să poată să ducă mesajul fiecărui candidat la alegători ceea ce nu s-a întâmplat în momentul de faţă”, a explicat Tăriceanu. 

Întrebat cum se va poziţiona ALDE pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, Tăriceanu a spus: "Foarte complicat de răspuns acum. Sigur că bănuiesc că rezultatul final nu va fi unul mult diferit de cel anunţat de exit-poll-uri, dar pentru o decizie personală poate nu mi-ar fi atât de greu însă înainte de o astfel de decizie am să doresc să discut cu colegii din conducerea partidului şi să hotărâm împreună”.

Preşedintele Klaus Iohannis (39%) şi liderul PSD Viorica Dăncilă (22,5%) au şanse să se califice în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale conform datelor exit-poll-ului CURS - Avangarde pe baza datelor centralizate până la ora 19:30, difuzate de Antena 3. Pe locul al treilea se situează Dan Barna, cu 16,4%.

Potrivit estimărilor aceluiaşi exit poll candidatul independent Mircea Diaconu deţine 7,9%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite