Un alt tren cu 900 de refugiaţi din Ucraina a ajuns în ţară din Republica Moldova. Mai mult de 3.500 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Refugiaţi Ucraina - Gara de Nord Bucureşti - 4 mar 2022 / FOTO Inquam Photos / George Călin
Refugiaţi Ucraina - Gara de Nord Bucureşti - 4 mar 2022 / FOTO Inquam Photos / George Călin

Un alt tren cu 900 de refugiaţi din Ucraina a ajuns în ţară din Republica Moldova, iar o parte dintre refugiaţi circulă către Cluj, alţii către Bucureşti, a anunţat CFR Călători. De asemenea, Ministerul de Interne (MAI) a transmis că 3.572 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România de la debutul răboiului din Ucraina.

„În această dimineaţă a sosit în ţară un tren al Căilor Ferate Moldovene cu 10 vagoane având aproximativ 900 de refugiaţii la bord. O parte din refugiati circula in directia Cluj Napoca, 4 vagoanele fiind atasate la trenul IR 1830 Iaşi – Cluj Napoca, având aproximativ 300 de refugiaţii la bord. Plecarea din Iaşi a fost la ora 10:56, sosirea în Cluj Napoca fiind estimată în jurul orei 19:30”, a transmis, joi, CFR Călători.  

Sursa citată a precizat că restul de 6 vagoane au format trenul IR 12605 Iaşi – Bucureşti Nord. Plecarea din Iaşi a fost la ora 10:45, sosirea în Bucureşti Nord fiind estimată în jurul orei 17:30  în funcţie de opririle solicitate în parcurs de către autorităţi. 

Cetăţenii străini care provin din Ucraina, călătoresc gratuit pe teritoriul României cu CFR Călători. De asemenea, aceştia beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională, respectiv:

  • cazare în centrele Inspectoratului General pentru Imigrări, dacă doresc acest lucru
  • măsuri de asistenţă materială, financiară, medicală
  • consiliere psihologică şi juridică de specialitate
  • acces la piaţa forţei de muncă
  • activităţi de adaptare culturală

În prezent, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 70,5%.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite