Poluarea din Bucureşti, din nou la cote foarte ridicate, deşi traficul rutier s-a redus semnificativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Poluarea din Bucureşti este din nou la cote foarte ridicate, deşi traficul rutier s-a redus semnificativ în ultimele două săptămâni, în contextul măsurilor luate pentru stoparea epidemiei de coronavirus. La staţia de pe Calea Moşilor, concentraţia de PM2,5 era 85 micrograme pe metru cub, sâmbătă dimineaţa, cea mai ridicată din Capitală.

Şi în celelalte zone poluarea este peste cotele prevăzute, cu o concentraţie de PM2,5 de 73 micrograme pe metru cub în bulevardul Expoziţiei, 78 pe bulevardul Iuliu Maniu şi 67 la staţia de la Băneasa.

Cel mai scăzut nivel este la Universitate, de 26 micrograme pe metru cub, după cum arată cotele înregistrate pe aplicaţia aerlive.ro.

aer poluare

Ministerul Mediului a transmis, luni, că, în ultima săptămână, concentraţiile tuturor poluanţilor monitorizaţi în Bucureşti s-au situat mult sub valorile limită, chiar dacă au mai existat intervale orare cu anumite creşteri. 

”Se reconfirmă ipoteza conform căreia principala sursă de poluare a aerului din aglomerarea Bucureşti este traficul rutier”, a transmis Ministerul Mediului. Specialiştii au transmis că luni, la ora 11.00, concentraţia de PM10 era la una dintre staţiile din Capitală era apropiată de valorile înregistrate în vârf de munte. 

A doua zi Garda de Mediu a descoperit că în noaptea trecută mai mulţi cetăţeni care locuiesc în zona limitrofă a Capitalei au poluat din nou Bucureştiul  arzând cantităţi semnificative deşeuri din anvelope şi cabluri electrice.

„În urma informării Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bucureşti şi în urma analizei reţelei independente de senzori de monitorizare a calităţii aerului, care indicau concentraţii mai ridicate în zonele limitrofe Bucureştiului, comisarii Gărzii de Mediu s-au deplasat la faţa locului împreună cu Poliţia şi au identificat, în zona Sinteşti-Vidra din judeţul Ilfov, mai multe arderi ilegale care degajau fum negru intens, focarele situându-se pe proprietatea privată a unor cetăţeni”, arată Ministerul Mediului într-o postare pe Facebook.

Comisarii Gărzii de Mediu au concluzionat că, cel mai probabil, este vorba despre aceleaşi persoane surprinse că ardeau cantităţi semnificative deşeuri din anvelope şi cabluri electrice, în urma controlului din perioada 02-08 martie. În urma verificărilor preliminare în limita competenţelor, s-a decis deferirea cazului către organele de cercetare penală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite