Poligonul Babadag, adus la standardele NATO cu o investiţie SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militarii români se antrenează cu cei aliaţi la Babadag FOTO MApN
Militarii români se antrenează cu cei aliaţi la Babadag FOTO MApN

Statul Major al Forţelor Terestre (SMFT) va încheia anul acesta lucrările de îmbunătăţire a infrastructurii de antrenament executate la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Babadag, prima investiţie de acest tip din ultimii 30 de ani. O parte din fondurile necesare pentru aducerea la zi, la standarde NATO, a acestui poligon de exerciţii provin dintr-o investiţie americană.

Lucrările au început în luna decembrie a anului 2017 şi au ca obiectiv reamenajarea şi modernizarea facilităţilor de instruire necesare desfăşurării în condiţii optime a şedinţelor de tragere cu toate categoriile de armament de infanterie, de calibru redus. „Lucrările au loc ca urmare a necesităţii dezvoltării infrastructurilor naţionale de instruire ale Forţelor Terestre Române, proces aflat în derulare pe întreg spectrul capabilităţilor de organizare, executare, conducere şi analiză a exerciţiilor de instruire, executate în mediu real. Pentru Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Babadag este prima investiţie de infrastructură din ultimii 30 de ani”, se menţionează în adresa Biroului de informare şi relaţii publice al SMFT.

„Aceste lucrări de modernizare, esenţiale pentru pregătirea forţelor române şi ale NATO, reprezintă rezultatul investiţiilor făcute de SUA ca parte a cooperării”, se mai arată în adresa SMFT.

tun

Aflat în imediata apropiere a cetăţii medievale Enisala, cel mai vizitat sit arheologic din judeţul Tulcea, Poligonul de lângă oraşului tulcean Babadag a găzduit de-a lungul timpului numeroase exerciţii multi-naţionale organizate în cadrul Parteneriatului NATO. Exerciţiile militare organizate periodic aici constituie, uneori, motivul restricţiilor de circulaţie anunţate de autorităţi pe drumul judeţean Enisala-Jurilovca. 

Antrenamente intense cu aliaţii americani

Militarii români se antrenează frecvent la Babadag cu aliaţii americani. La un ultim astfel de exerciţiu a participat şi Batalionul 4-3 AHB, structură de elicoptere a forţelor terestre americane. Astfel, au avut loc o serie de zboruri de antrenament, pe linie logistică, între Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” şi Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Babadag. Totodată, în cadrul manevrelor militare a avut loc un exerciţiu de antrenament prin care s-a simulat un asalt aerian asupra unui obiectiv în teren. În plus, militarii români şi americani au simulat şi recuperarea unei aeronave. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite