Fostul şef de la Transelectrica, reţinut. Caraşol este acuzat că şi-a falsificat diploma pentru a ocupa un post de conducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director al Transelectrica Marius Dănuţ Caraşol a fost reţinut de procurori pentru înşelăciune şi uz de fals, fiind acuzat că şi-a falsificat diploma de studii, necesară pentru a ocupa acel post de conducere. Procurorii au pus sechestru pe un cont bancar şi pe două imobile ale lui Caraşol, pentru recuperarea prejudiciului de 460.000 de lei.

Reţinerea a fost precedată de o serie de percheziţii efectuate de procurori în acestă dimineaţă în Bucureşti şi Ilfov.

”În cursul zilei de azi, 19 noiembrie 2019, ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, efectuează 3 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, la domiciliul declarat şi la alte imobile deţinute de un fost funcţionar public”, anunţă Ministerul Public.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals, constând în modalitatea frauduloasă de angajare în cadrul unei companii naţionale de interes strategic, prin utilizarea unor documente falsificate ce atestau nereal, studii superioare necesare ocupării funcţiei în cauză.

Prejudiciul reclamat este de peste 460 000 de lei, sumă cu care compania angajatoare s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Fostul preşedinte al Transelectrica Marius Dănuţ Caraşol a fost revocat din funcţie în luna septembrie, după ce Edupedu.ro a relatat că deşi susţine în CV-ul oficial că “este absolvent al Facultăţii de Electrotehnică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti”, ar fi urmat cursurile universităţii, a repetat doi ani de facultate, dar nu a mai absolvit-o.

Conducerea transportatorului naţional de energie Transelectrica a anunţat atunci că a decis formularea unei plângeri penale împotriva lui Marius-Dănuţ Caraşol, directorul general al companiei care şi-a falsificat CV-ul, precum şi depunerea tuturor diligenţelor în sensul instituirii măsurilor asiguratorii în procesul penal.

Şi surse din Ministerul Educaţiei au confirmat că diploma lui Marius Dănuţ Caraşol este falsă, pentru că nu corespunde standardelor diplomelor emise de Ministerul Educaţiei. Nici formatul tipizat nu corespunde, dar nici numărul care este înscris pe diplomă nu corespunde, pentru că este mai mare decât numărul de diplome emise în acel an pentru Universitatea Politehnică.

Cu această diplomă falsă, Caraşol a trecut în CV că a absolvit Facultatea de Electrotehnică.

Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB), Facultatea de Electrotehnică, arăta într-un răspuns transmis la solicitarea presei că "a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile".

Ce spune CV-ul

Caraşol lucrează în Transelectrica încă din mai 2018, având funcţia de director la Sucursala de Transport Bucureşti, arată Hotnews.

Este neclar cum a ajuns Consiliul de Supraveghere să-l numească preşedintele Directoratului Transelectrica, mai ales că este o companie strategică, fiind transportatorul naţional de energie electrică.

În biografia sa scrie că "activează în sectorul energetic din anul 1993, având o bogată experienţă în cadrul companiilor de profil, în cadrul cărora a ocupat mai multe poziţii de conducere" şi că în luna mai a anului 2018 "a preluat conducerea Sucursalei de Transport Bucureşti din cadrul CNTEE Transelectrica SA, poziţie din care a coordonat importante lucrări de mentenanţă şi investiţii în ceea ce priveşte reţeaua electrică de transport a energiei electrice din zona Bucureştiului".

Potrivit CV-ului, a fost electrician din 1993 până în 2006. Apoi, după ce a obţinut aşa-zisa diplomă, a deţinut diverse funcţii de conducere la companii din domeniul energetic. Din 2009 până în decembrie 2015 a fost şef centru în cadrul Centrului de Distribuţie Ilfov Est la Enel Distribuţie Muntenia. În perioada 2016-mai 2018 a fost director tehnic la General Electro Proexim SRL.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite