Parchetul General a preluat dosarul fostului poliţist infectat cu coronavirus, ce a ascuns informaţii medicilor

Parchetul General a preluat dosarul fostului poliţist infectat cu coronavirus, ce a ascuns informaţii medicilor

Spitalul MAI este în carantină

Parchetul General a anunţat joi preluarea dosarului care-l vizează pe fostul comisar şef Nelu Lupu, devenit pacientul 16 diagnosticat cu coronavirus. Reamintim că acesta s-a internat la Spitalul Dimitrie Gerota şi nu a spus medicilor că fusese în Israel cu câteva zile înainte. Nouă persoane s-au infectat direct de la acesta, iar spitalul a ajuns în carantină.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Informăm că în cursul zilei de astăzi, 12 martie 2020, prin ordonanţa procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost preluat dosarul înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti cu privire la comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 din Codul Penal, constând în aceea că o persoană, infectată cu Covid-19 şi internată la Spitalul de urgenţă ”Dr. Dimitrie Gerota”, nu a anunţat autorităţile că a efectuat deplasări în afara ţării şi cu privire la destinaţia avută. Întrucât nu a luat măsuri de autoizolare la domiciliu şi a intrat în contact cu mai multe persoane, unele dintre acestea au fost la rândul lor infectate cu acest virus”, a transmis Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Joi, Grupului de Comunicare Strategică a anunţat infectarea pacientului 48 o femeie de 20 de ani, din Bucureşti, contact indirect al pacientului 17, bărbatul de 60 de ani, fost ofiţer MAI, care a fost internat pe 5 martie la Spitalul Dimitrie Gerota, fiind depistat pozitiv ulterior internării.

Pacientul 17, cel care a îmbolnăvit cel puţin 6 oameni cu COVID - 19 după ce s-a îmbolnăvit şi a mers la Spitalul MAI unde a ascuns că a fost plecat din ţară, are dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Din cauza minciunii fostului poliţist, comisarul-şef Lupu Nelu, au fost închise trei instituţii: Spitalul MAI, cu toţi pacienţii şi cadrele medicale în el, ADP Sector 4, dar şi Primăria Capitalei, o angajată de acolo declarând că a călătorit împreună cu acesta în Israel. „Referitor la bărbatul de 60 de ani, diagnosticat cu COVID-19, facem precizarea că, pe numele lui a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii Prev de art 352 CP”, au anunţat autorităţile. Dacă va fi găsit vinovat, fostul poliţist riscă până la 2 ani de închisoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: