Noul ministru de Interne şi-a schimbat părerea despre violenţele de la 10 august: Poate să fie şi tentativă de lovitură de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul ministru de Interne Nicolae Moga a revenit asupra primei sale declaraţii referitoare la violenţele din 10 august 2018, readucând în discuţie subiectul loviturii de stat.

 Joi dimineaţă, la preluarea oficială a mandatului, Nicolae Moga a declarat despre violenţele de la mitingul diasporei că reprezintă un eveniment nefericit şi că îşi doreşte ca „niciun cetăţean român să nu mai fie bătut de un jandarm dacă respectă legea”. 

Declaraţia noului ministru al Afacerilor Interne venea la numai câteva ore după ce premierul Viorica Dăncilă spunea că evenimentele din 10 august au semănat cu o lovitură de stat. „În momentul în care se forţează intrarea în Guvernul României, eu cred că acest lucru seamănă cu o lovitură de stat. Eu ştiu un lucru, că au încercat să intre în clădirea Guvernului", a declarat Viorica Dăncilă miercuri seară, la Digi 24.

Câteva ore de la declaraţia iniţială, Nicolae Moga a revenit asupra afirmaţiilor sale în timpul unei vizite la Jandarmerie, instituţie din subordinea Ministerului de Interne. El a declarat că „orice instituţie este protejată prin lege, mai ales guvernul României. Este o instituţie fundamentală a statului român. Cine va îndrăzni vreodată să forţeze sau să aibă vreun gând necurat înseamnă că poate să fie şi tentativă de lovitură de stat“. 

Cine este Nicolae Moga, propunerea PSD pentru Ministerul Internelor. Legăturile strânse cu clanul Mazăre-Constantinescu

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite