Ministerul Afacerilor Interne a comandat trei elicoptere Airbus H135 pentru servicii medicale de urgenţă

Ministerul Afacerilor Interne a comandat trei elicoptere Airbus H135 pentru servicii medicale de urgenţă

Airbus Helicopters şi Ministerul român al Afacerilor Interne au semnat un contract pentru achiziţionarea a trei elicoptere H135, precum şi servicii de suport asociate pentru operaţiuni medicale de urgenţă şi misiuni de căutare şi salvare în ţară. Contractul a fost semnat după ce, la sfârşitul lunii iulie, a fost încheiat un acord cadru pe o perioadă de patru ani pentru un plan de achiziţii de până la 10 elicoptere H135.

"În cei 15 ani de operare aeromedicală, practic deja cunoscutele misiuni aeriene SMURD, folosirea H135 şi-a dovedit utilitatea, fiind o aeronavă adaptabilă rapid tuturor tipurilor de solicitări apărute. Toate avantajele - în special mentenanţa flexibilă, managementul spaţiului destinat transportului pasagerilor/pacienţilor, viteza de deplasare, spaţiul mic necesar pentru aterizare, permiterea intervenţiilor medicale salvatoare pe timpul zborului, operarea pe timp de zi şi de noapte, versatilitatea în intervenţiile montane cu ajutorul troliului - sunt factori esenţiali în salvarea vieţilor omeneşti”, a spus Inspectorul General al Inspectoratului General de Aviaţie (IGAv), comandor Dache Paul-Cătălin.

”Airbus este un jucător activ în România de aproape 50 de ani şi suntem mândri că Ministerul Afacerilor Interne a ales H135 pentru astfel de misiuni. Ca lider de piaţă, cu peste 600 de elicoptere în serviciu pentru operaţiuni medicale de urgenţă în întreaga lume, nu am nicio îndoială că va fi o achiţie valoroasă pentru ţară, menită să salveze vieţi”, a declarat Georges Durdilly, şeful Airbus Helicopters în Romania.

Airbus Helicopters a livrat peste 1.300 de elicoptere H135 clienţilor din întreaga lume, înregistrând mai mult de 400.000 de ore de zbor anual. Domeniul operaţional al H135 include misiuni ale forţelor de ordine, servicii medicale de urgenţă, transport aerian privat şi de business, întreţinerea parcurile eoliene industriale şi instruire militară. Modelul H135 este principala referinţă în serviciile medicale de urgenţă, fiind disponibil într-o gamă largă de configuraţii de interior care maximizează posibilităţile de alegere ale operatorilor, oferind spaţii ample pentru transportul cu un singur pacient sau cu doi pacienţi. Familia H135 are în palmares mai mult de  5 milioane de ore de zbor, fiind în serviciul a peste 300 de clienţi din întreaga lume.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: