De ce va fi necesară a treia doză de vaccin

De ce va fi necesară a treia doză de vaccin

Întrebat cui ar urma să fie administrată o a treia doză, medicul  Radu Tincu a răspuns că probabil „tuturor persoanelor",

Medicul Radu Tincu a explicat că a treia doză de vaccin anti-covid ar putea funcţiona ca un reactor al imunităţii, va creşte numărul de anticopri, dar va elimina şi noile variante virale ale virusului care pot apărea, conform cercetărilor internaţionale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Radu Tincu, medic primar de Terapie Intensivă la Spitalul Floreasca a spus, la Digi24, că imunitatea după vaccinare nu poate dura la nesfârşit.

„Trebuie să avem toate datele care să ne spună care va fi protocolul de vaccinare în viitor. Ştim că imunitatea durează peste 6 luni, unele studii arată că durează peste 8 luni.

Sunt studii superioare deja, de faza a treia, care ne spun că cel mai probabil va fi nevoie de această a treia doză, ca fiind o readucere aminte a sistemului imunitar cu privire la virusul care trebuie să se întâlnească", potrivit medicului. 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările