Cine sunt cei cinci judecători de la Curtea Supremă pe care îi contestă Liviu Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Completul de judecată contestat, vineri, de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, care ar trebui să judece apelul în dosrul angajărilor fictive de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman este format din patru judecătoare şi un judecător: Rodica Cosma, Valentin Şelaru, Simona Neniţă, Maria Vasile, şi Alina Ioana Ilie.

Judecătorul Valentin Şelaru a avut pe rol dosarul fostei şefe DIICOT, Alina Bica, el fiind şi fostul asistent al fostei şefe DNA, Laura Codruţa Kovesi. Ulterior, a fost numit la Curtea Supremă de fostul preşedinte Traian Băsescu. 

Rodica Cosma a condamnat-o la închisoare pe fosta şefă de la Ministerul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, dar a judecat şi dosare precum cel al Poştei Române. Printre achitările date de completele din care făcea parte Rodica Cosma se numără achitarea fostului ministru Tudor Chiuariu. Tot magistratul a decis eliberarea din arest a primarului Constanţei, Radu Mazăre, şi anchetarea lui sub control judiciar. 

Simona Neniţă, singurul judecător comun cu vechiul complet

Printre dosarele judecate de Francisca Vasile se numără cel privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa. Ea a decis redeschiderea dosarului TelDrum şi a decis ca arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, să rămână sub control judiciar. 

Simona Neniţă, care făcea parte şi din vechiul complet de judecată înainte de tragerile la sorţi, a fost preşedinta completului de trei judecători care au judecat dosarul lui Victor Ponta. Între altele, a dispus achitarea defnitivă a lui Adrian Năstase în dosarul Mătuşa Tamara. 

Alina Ioana Ilie a fost cea care l-a condamnat definitiv pe Adrian Năstase în dosarul Trofeul Calităţii. Tot ea l-a condamnat definitiv însă la închisoare cu suspendare, pe Gigi Becali. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite