Anchetă la Institutul de Medicină Legală din Bucureşti după ce două cadavre au fost încurcate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Între timp, familia americană ar incinerat trupul cetăţeanului francez, iar urna mortuară a ajuns în SUA Foto: Arhivă
Între timp, familia americană ar incinerat trupul cetăţeanului francez, iar urna mortuară a ajuns în SUA Foto: Arhivă

Anchetă la Institutul de Medicină Legală din Bucureşti, în urma unei plângeri penale, după ce două cadavre au fost încurcate, iar greşeala a fost descoperită după două săptămâni. Cadavrul unui cetăţean francez ar fi fost predat din greşeală familiei unui cetăţean american, în locul trupului apropiatului acestora, potrivit G4Media.ro.

Astfel, I.N.M.L. Bucureşti a transmis astăzi un comunicat din care reisse că în data de 7 ianuarie, s-ar fi produs o eroare de identificare a unei persoane decedate în timpul procedurii de predare către familie a corpului defunctului. 

„Eroarea s-a evidenţiat în data de 20 ianuarie, şi a fost înaintată de îndată o plângere Penală pentru demararea unor cercetări pe baza art.290 Cod Penal”, se mai arată în comunicat.

Potrivit G4Media.ro, în data de 7 ianuarie familia unui cetăţean american decedat s-ar fi prezentat la I.N.M.L. Bucureşti pentru recunoaşterea şi ridicarea trupului defunctului, însă i-ar fi fost predat trupul unui cetăţean francez. Greşeala ar fi fost fost descoperită abia miercuri, 20 ianuarie, când familia cetăţeanului francez ar fi venit şi ea la I.N.M.L. Bucureşti pentru ridicarea cadavrului apropiatului decedat. Însă între timp trupul cetăţeanului francez ar fi fost incinerat de familia americană, iar urna mortuară a ajuns în SUA.

INML Mina Minovici din Bucureşti îşi cere scuze public familiilor celor decedaţi pentru problema creată şi dă asigurări că va întreprinde toate demersurile administrative şi procedurale pentru ca astfel de erori să nu mai fie comise.

Comunicatul INML:

inml

De altfel, pe 4 ianuarie, tot în Bucureşti, la Spitalul Floreasca a fost sesizată o situaţie similară. Cadavrul unui pacient mort, în data de 31 decembrie, de COVID, era de negăsit. Purtătorul de cuvânt al Spitalului, doctorul Bogdan Opriţa, a explicat că acolo foarte probabil au fost încurcate două cadavre. Potrivit medicului, eroarea ar fi putut să se producă deoarece în aceiaşi zi ar fi decedat două persoane, iar una dintre familii ar fi venit ulterior şi a identificat cadavrul, trupul fiind apoi predat firmei de pompe funebre. Cercetările poliţiei urmau să stabilească dacă acel cadavru nu a fost recunoscut în mod corect de către familie sau dacă cineva a greşit în momentul în care a predat cadavrul, firmei de pompe funebre. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au deschis în acest caz un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite