Şefii din Poliţia Română vor avea mandate limitate. După cât timp vor fi obligaţi să dea examen de reocupare a postului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şefii poliţiştilor vor avea mandate limitate ca timp
Şefii poliţiştilor vor avea mandate limitate ca timp

Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Legii nr.360/2002 privind Statutul Poliţistului.

Potrivit acestuia cei care ocupă posturile de conducere din structurile Poliţiei Române vor avea mandate limitate în timp la patru ani, cu posibilitatea de prelungire “dacă deţin competenţele necesare şi participă la concursul de ocupare a postului de conducere vacant”. 

În plus, nici împuternicirile pe aceste funcţii de conducere vacante nu se vor putea da pe timp  nelimitat. Concret, proiectul prevede “reducerea la 3 luni a perioadei în care atribuţiile asociate postului de conducere pot fi exercitate prin împuternicire, ca efect al instituirii obligaţiei unităţii în care este prevăzut postul de a organiza concurs de ocupare în situaţii şi termene prevăzute expres”. 

Modificarea legislativă a fost anunţată încă de săptămâna trecută. "În momentul de faţă, un inspector-şef care a luat un concurs este numit şi ştie că poate rămâne acolo dacă nu se întâmplă lucruri grave în activitatea domniei sale până la pensionare. Sunt lucruri pe care le vom discuta şi le vom analiza împreună cu colegii din sindicate. Le vom pune în dezbatere publică, le vom pune în transparenţă, pentru că vrem să facem o modificare legislativă cât se poate de serioasă şi cât se poate de productivă. Pe mine mă interesează ca atunci când ai căpătat un mandat de patru ani ca şef de structură în MAI, să înţelegi că trebuie să îţi faci datoria şi să te pot evalua în mod corect, transparent şi să pot să ştiu că omul acela are un mandat pe care trebuie să-l ducă la capăt pe criteriile de performanţă pe care şi le-a asumat", a precizat ministrul Mihai Fifor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite