17 românce exploatate sexual în Spania au fost eliberate. Tinerele erau obligate să se prostitueze chiar dacă erau însărcinate VIDEO

17 românce exploatate sexual în Spania au fost eliberate. Tinerele erau obligate să se prostitueze chiar dacă erau însărcinate VIDEO

FOTO SHUTTERSTOCK

17 tinere de cetăţenie română, cu vârste cuprinse între 21 şi 33 de ani, exploatate sexual de o grupare formată din cetăţeni români, pe teritoriul Spaniei, au fost eliberate în urma unei operaţiuni comune a autorităţilor române şi spaniole.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gruparea infracţională constituită din 13 membri, cu vârste cuprinse între 24 şi 43 de ani, din judeţele Giurgiu, Galaţi şi din municipiul Bucureşti, specializată în trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, trafic şi consum de droguri şi spălare de bani, a fost destructurată de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Giurgiu, în cadrul unei operaţiuni comune cu Poliţia Naţională din Regatul Spaniei, cu sprijinul EUROPOL
 
Simultan, pe teritoriul Spaniei, au fost puse în aplicare 2 mandate de percheziţie domiciliară şi 8 mandate de aducere, fiind reţinute 2 persoane de cetăţenie română. 
 
Astfel 17 tinere de cetăţenie română, cu vârste cuprinse între 21 şi 33 de ani, exploatate sexual de membrii grupării, pe teritoriul Spaniei au fost eliberate din mâinile unei periculoase grupări infracţionale. Tinerele ar fi fost determinate şi le-ar fi fost înlesnită practicarea prostituţiei, în condiţii de risc, chiar în timp ce erau însărcinate. 
 
Potrivit Poliţiei Române, activitatea infracţională a grupului ar fi constat în recrutarea, de pe teritoriul României, a unor tinere aflate în stare de vulnerabilitate, urmată de exploatarea sexuală a acestora, prin obligarea sau determinarea şi înlesnirea practicării prostituţiei în Spania, în regiunea Girona. 
 
În cadrul acţiunii desfăşurate în România, au fost puse în executare 14 mandate de percheziţie domiciliară, 10 în judeţul Giurgiu, 2 în municipiul Galaţi şi 2 în municipiul Bucureşti, la locuinţele celor 13 persoane cercetate. 
 
 
În urma efectuării percheziţiilor, au fost ridicate sisteme informatice, obiecte şi metale preţioase, înscrisuri, substanţe susceptibile a fi droguri şi bunuri utilizate la cântărirea, dozarea, ambalarea drogurilor sau utilizate la consumul acestora. 
 
Totodată, au fost puse în aplicare 23 de mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Giurgiu, pentru activităţi procedurale. 
  
Ieri, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Giurgiu a dispus reţinerea a 5 persoane, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism, spălare a banilor, trafic de minori, deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu şi punerea la dispoziţie a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri, urmând ca, în ziua de 10 martie 2021, să fie prezentate Tribunalului Giurgiu, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive. 
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor şi Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. 
 
Activităţile au avut sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, I.J.J. Giurgiu şi Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările