Virgil Popescu, către Gabriela Firea: Preocupată de campanie, aţi blocat intenţionat construcţia unei noi centrale în locul CET Titan

Virgil Popescu, către Gabriela Firea: Preocupată de campanie, aţi blocat intenţionat construcţia unei noi centrale în locul CET Titan

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a transmis un mesaj dur fostului primar al Capitalei, Gabriela Firea, acuzând-o că, prea preocupată de campania electorală a ignorat propunerea SAPE de a construi o nouă centrală pe locul CET Titan, care ar fi rezolvat o mare parte din problemele bucureştenilor cu căldura şi apa caldă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Unele probleme sistemice nu se rezolvă peste noapte, DAR SĂ REFUZI SOLUŢII VIABILE înseamnă că eşti PSD! Da, doamna Gabriela Firea! Despre dumneavoastră este vorba! 
 
Regret că nu v-aţi dat seama că nu mai puteţi manipula cetăţenii! Care v-au sancţionat la votul din septembrie şi, cel mai probabil, o vor face şi la votul din data de 6 decembrie! Pentru corecta informare a bucureştenilor, doresc să restabilesc adevărul, denaturat de dumneavoastră, în mod voit, reacţie cauzată probabil de disperare, pentru că ştiţi că veţi răspunde pentru tot. 
 
SAPE, companie aflată în portofoliul Ministerului şi societate care deţine 99% din compania de proiectul Titan Power SA, a trimis în data de 29 iunie o adresă către Primăria Generală a Capitalei, condusă la acea vreme de Gabriela Firea, în care spune două lucruri, în esenţă: 
 
Primul – că este interesată să dezvolte o centrală pentru producere de energie în cogenerare de înaltă eficienţă pe amplasamentul fostei Centrale Termoelectrice Titan; SAPE a prezentat un proiect fezabil, în care se investeşte capitalul propriu, plus alte contribuţii, pentru a construi o centrală termoelectrică de cogenerare cu o putere instalată de 40 MW şi 250 Gcal/h. 
 
Al doilea lucru pe care-l spune SAPE în adresă este că şi-ar dori un parteneriat pe termen lung cu Termoenergetica din subordinea Primăriei Capitalei, care poate deveni un beneficiar strategic pentru energia termică produsă de viitoarea centrală.
 
“Considerăm astfel că un element esenţial pentru demararea etapelor legale necesare realizării noii centrale de cogenerare de înaltă eficienţă pe amplasamentul fostei CET Titan l-ar constitui intenţia Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti SA – principalul furnizor de apă caldă şi încălzire în sistem centralizat, aflat sub autoritatea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, de producţia de energie termică produsă de noua capacitate energetică”.
 
Însă, doamna Firea fiind preocupată cu campania şi nefiind un proiect, cu care să se poată lăuda, a ignorat propunerea transmisă de SAPE până în luna septembrie, după ce au trecut alegerile locale.
 
După care, probabil pentru a-şi acoperi incompetenţa, la aproape două săptămâni după ce a pierdut alegerile, pe 6 OCTOMBRIE, Administratorul Public al Primăriei Municipiului Bucureşti a transmis un răspuns la adresa SAPE. 
 
”Brusc” li s-a părut o idee bună şi au lăsat de înţeles că Primăria doreşte să fie implicată în, citez: “proiecte care să rezolve problemele identificate de către specialişti referitor la starea actuală a SACET Bucureşti”. 
 
“Mai mult, necesitatea demarării de urgenţă a unui amplu program de investiţii în capacităţi noi de producere energie termică – atât în cogenerare cât şi în capacităţi de vârf – cu puteri instalate şi flexibilităţi care să le încadreze perfect în actualele cerinţe ale necesarului de căldură al oraşului, dar şi cu performanţe tehnice care să le permită concurarea cu succes în competiţia cu celelalte soluţii tehnice din piaţă, reprezintă o prioritate pentru administraţia publică pe care o reprezentăm”. 
 
Asta în condiţiile în care, pe 6 octombrie, Nicuşor Dan nu era încă primar efectiv, pentru că Gabriela Firea a avut grijă să saboteze, încă o dată, voinţa bucureştenilor din alegeri, prin tertipuri penibile. 
 
Deci, cum rămâne stimată doamnă fost - Primar General? Ce s-a întâmplat din iunie până în octombrie, de nu aţi răspuns propunerii înaintată de SAPE?  Proiectul nu era bun sau aţi dat dispoziţie să nu se mişte o foaie de hârtie, că urma campania electorală şi credeaţi că dacă dăm drumul proiectului vă lua PNL “oxigenul” electoral? Pentru asta aţi întârziat proiectul şi v-aţi bătut joc de bucureşteni, să daţi bine în alegeri? Cred că răspunsul este de la sine înţeles: Aţi blocat proiectul, deşi era spre binele bucureştenilor!
 
Îi îndemn pe toţi bucureştenii care au făcut frigul şi “duş” la lighean să consulte aceste documente şi să vadă care este adevărul. Totodată, dau asigurări că acest proiect se va face”.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările