Pista 2 a Aeroportului Otopeni, modernizată cu 110 milioane de lei. Când va fi gata

Pista 2 a Aeroportului Otopeni, modernizată cu 110 milioane de lei. Când va fi gata

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a anunţat, miercuri, că a demarat lucrările de modernizare la Pista 2 a Aeroportului Internaţional Henri Coandă, lucrările în valoare de 109,68 milioane lei fiind atribuite societăţii Porr Construct SRL, prin licitaţie publică.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Proiectul are ca temen de finalizare cinci luni de la începerea lucrărilor.
 
Pista a fost deja închisă pe 3 august pentru lucrări pregătitoare.
 
Ultima reparaţie capitală a Pistei 2 s-a efectuat în 1996, ulterior facându-se numai lucrări de reparaţii curente.
 
"CN Aeroporturi Bucureşti anunţă demararea lucrărilor la obiectivul de investiţie 'Modernizarea pistei 08L-26R şi resistematizarea zonei de siguranţă aferente (inclusiv la căile de rulare N, W, V, O) la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti'. În urma obţinerii Autorizaţiei de construire din partea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, din data de 11 august 2020, CN Aeroporturi Bucureşti a emis ordinul de începere a lucrărilor la obiectivul anterior menţionat pentru 21 august 2020", arată CNAB într-un comunicat.
 
Lucrările, în valoare de 109.686.767 lei, vor fi executate de către Porr Construct SRL, în baza unui contract atribuit prin licitaţie publică, au ca temen de finalizare cinci luni de la începerea acestora.
 
"Principalele lucrări care se vor efectua sunt cele de înlocuire a dalelor de beton izolate (în funcţie de nivelul lor de degradare), drenaj, canalizare şi ranforsare a stratului asfaltic al structurii rutiere. Totodată, va fi refăcut integral balizajul pistei", precizează compania.
 
Pe perioada de derulare a lucrărilor la Pista 2, întreg traficul aerian va fi operat pe Pista 1 (08R-26R).
 
"Având în vedere numărul redus de mişcări de aeronave (aterizări şi decolări) – în prezent acesta se ridică la circa 42% din valorile normale ale lunii august – nu vor fi înregistrate întârzieri generate de operarea cu o singură pistă, capacitatea de operare a Pistei 1 fiind suficientă pentru desfăşurarea în siguranţă a traficului", spun reprezentanţii CNAB.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările