„Don Quijote”, prima reprezentaţie în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un spectacol devenit deja celebru, „Don Quijote”, producţie a Companiei Independente „Passe Partout Dan Puric”, revine în această seară, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Naţional Bucureşti. Preţul biletelor este între 16 lei (la balcon) şi 50 de lei.

Costumele sunt create de Doina Levintza, iar coregrafia de Svetlana Zotina. Celebrul personaj al romanului lui Cervantes vine să se mai lupte o dată cu morile de vânt într-un spectacol marca Dan Puric.

„Un Don Quijote plecat din carte, care trece pe lângă noi, ca singura şansă de mântuire a sufletului, într-o civilizaţie agonică”, este prezentarea spectacolului pe site-ul www.tnb.ro.

De la step la arte marţiale, la dansuri populare româneşti, Don Quijote contemporan va traversa cu lejeritate barierele de cultură şi mentalitate, intrând în sufletele oamenilor de pretutindeni.

„Sunt convins că, dacă-l voi juca în Japonia, va fi intitulat Aventurile unui samurai nefericit. Astfel vom reda lumii taina omului şi îndemnul de a fi mai mult decât ceea ce este”, declara Dan Puric.

„Dulcineea dă sens vieţii lui Don Quijote”

Actriţa Ileana Olteanu interpretează rolul Dulcineei în spectacol.

"Dulcineea este un personaj luminos, este idealul pentru care trăieşte Don Quijote. Toate fiinţele omeneşti trăiesc cu idealuri şi speranţe care dau sens vieţii lor. Dulcineea dă un sens vieţii lui Don Quijote, îl transformă în erou. El o caută, o apără, o iubeşte, e în stare să-şi dea viaţa pentru ea. Nu ştiu cât de actual mai este acum acest fel de a iubi, acum tinerii se pare că iubesc altfel, dar iubirea pe care eu o aduc pe scenă este ca o flacără, ca o lumină, plină de tandreţe, de pasiune şi de frumuseţe”, spune actriţa despre rol.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite