2.000 de angajaţi ai unei societăţi din Capitală, trimişi în şomaj tehnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

2.000 de angajaţi ai unei societăţi din Capitală au fost trimişi trimişi în şomaj tehnic, măsură luată pe fondul restricţiilor de trafic impuse de situaţia de urgenţă, notează Hotnews.

Societatea de Transport Bucureşti va trimite în şomaj tehnic circa 2.000 de angajaţi, a declarat pentru HotNews.ro viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu.

Acesta spune că măsura a fost luată deoarece numărul celor care folosesc transportul public a scăzut drastic din cauza instaurării stării de urgenţă. Angajaţii trimişi în şomaj tehnic nu sunt şoferi sau vatmani, ci personal TESA, a explicat Bădulescu.

”Ca urmare a stării de urgenţă în care se află ţara noastră, este evident că măsurile impuse au dus la scăderea drastică a persoanelor care foloseau serviciul de transport public. Împreună cu sindicatele am decis ca 2000 de angajaţi TESA - persoane care nu deservesc parcul auto, şoferi, vatmani - să intre în şomaj tehnic. Conducătorii auto vor lucra 4 zile din 5 şi le vom menţine salariile la nivelul actual”, a explicat Bădulescu.

Acesta spune că oamenii se vor întoarce la muncă după ce lucrurile vor reveni la normal.

La finalul lunii martie, parcul auto al STB a fost redus cu 40%. La debutul stării de urgenţă parcul auto a fost redus cu 25%, apoi cu încă 15 procente.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite