Vot final în Parlamentul de la Chişinău: Debitorul nu va putea fi evacuat din casă în perioada rece a anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
parlament moldova foto ipn

Debitorii nu vor putea fi evacuaţi din casă în perioada rece a anului dacă nu dispun de o altă locuinţă corespunzătoare unde s-ar putea muta. Aceeaşi măsură se aplică în timpul declarării stării de urgenţă, de asediu sau de război, precum şi în cazul declarării stării de urgenţă în sănătate publică. Deputaţii au votat, în lectura a doua, proiectul de modificare a Codului de Executare, transmite IPN.

Iniţiativa legislativă aparţine preşedintelui ţării, Maia Sandu. Şefa statului precizează că modificările din proiect urmăresc scopul de a evita situaţiile în care debitorul şi membrii lui de familie sunt lăsaţi fără loc de trai şi adăpost. Totodată, este extinsă lista bunurilor şi veniturilor debitorilor care nu pot fi urmărite. Printre ele se numără bunurile de uz personal sau casnic, inclusiv mobilierul, cu condiţia că valoarea fiecăruia să nu depăşească suma de 5.000 de lei. De asemenea, lista a fost completată cu bunurile copiilor debitorului, obiectele de cult religios, verighetele sau alte obiecte care au o valoare sentimentală sau personală.

Mai mult, în cazul în care debitorul este agricultor, nu pot fi urmărite alimentele necesare până la noua recoltă, animalele destinate obţinerii mijloacelor de subzistenţă şi furajele necesare pentru aceste animale până la noua recoltă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite