Burduja cere investigații privind licitația pentru mentenanța Arenei Naționale. Va sesiza organele de anchetă penală şi Curtea de Conturi

0
Publicat:

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, contestă contractul de mentenanţă al PMB pentru Arena Naţională şi amenință că va sesiza organele de anchetă penală şi Curtea de Conturi.

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei FOTO: Arhivă Personală/FB
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei FOTO: Arhivă Personală/FB

Sebastian Burduja a susţinut, sâmbătă, 18 mai 2024, în faţa Arenei Naţionale, o conferinţă de presă în cadrul căreia a dezvăluit că, în urma licitaţiei de anul trecut, PMB ar fi semnat un contracct pentru mentenanţa Arenei Naţionale cu firma care avea cea mai scumpă ofertă, de 14 milioane de lei, un „cost dublu faţă de cel anterior.

„Tunul de la Arena Națională! Primăria Capitalei și contractul de 14 milioane de lei! Am dezvăluit un caz flagrant de posibilă corupție și proastă administrare în primăria condusă de Nicușor Dan! Este vorba despre licitația privind serviciile de mentenanță de la Arena Națională. Iată cum banii bucureștenilor sunt bătaia de joc a celor prea-cinstiți să vină la dezbateri în fața bucureștenilor! Primăria Capitalei a eliminat oferta cu cel mai mic preț pentru mentenanța Arenei Naționale, motivând absurd că prețul este prea mic, deși fusese acceptat timp de șase ani. Culmea, tocmai compania primăriei a fost de două ori descalificată!”, a scris Sebastian Burduja, pe pagina sa de Facebook.

În schimb, susține Burduja, „contractul a fost atribuit în regim de urgență, între Crăciun și Anul Nou, firmei cu prețul cel mai mare, iar acum, la finalul contractului, negocierile directe sunt făcute exclusiv cu aceasta, fără transparență și fără explicații pentru contribuabili”.

„Este clar că bucureștenii vor plăti mult mai mult pentru servicii care ar fi putut costa mai puțin. Nicușor Dan trebuie să explice cum cheltuiește banii bucureștenilor, cine sunt donatorii din campanie și ce legătură au cu contractele Primăriei Generale”, a mai transmis candidatul liberal.

Acesta a mai adăugat că va sesiza, în acest caz, organele de anchetă penală şi Curtea de Conturi.

„Ca urmare a acestor informaţii care ne-au parvenit, toate aceste documente, modul în care a fost descalificată propria companie a Primăriei de două ori, a doua oară pe o chichiţă, doar ca să se semneze un contract de două ori mai scump şi care prejudiciază bucureştenii cu 4 milioane de lei, toate aceste documente vor ajunge la toate instituţiile abilitate - şi la Curtea de Conturi şi la organele de anchetă penală”, a încheiat Sebastian Burduja. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite