Grupul energetic spaniol Iberdrola îşi va tripla activele din sectorul energiei eoliene offshore

0
Publicat:

Iberdrola va continua să parieze în următorii ani pe proiectele de energie eoliană offshore, aproape triplând valoarea activelor sale din sector la 17 miliarde de euro, le-a spus vineri acţionarilor Ignacio Sanchez Galan, preşedintele executiv al celei mai mari companii europene de utilităţi, transmite Reuters.

foto eoliene în mare
Foto: Shutterstock

În ultimii ani, grupul energetic spaniol s-a concentrat pe modernizarea şi extinderea reţelelor de electricitate, având o abordare mai selectivă a proiectelor de energie regenerabilă.

Energia eoliană offshore va primi mai mult de 50% din investiţiile de 15,5 miliarde de euro planificate în regenerabile până în 2026, conform noului plan prezentat în martie.

În prezent compania are în derulare un proiect în Germania şi două în Marea Britanie - inclusiv un parteneriat cu grupul danez Orsted. Valoarea investiţiilor în aceste proiecte, inclusiv parteneriatul cu Orsted, se ridică la aproximativ şase miliarde de euro.

Iberdrola construieşte acum proiecte în Statele Unite, Marea Britanie, Franţa şi Germania.

"Odată finalizate proiectele, vor fi active de 17 miliarde de euro în acest sector, care are de asemenea veniturile garantate", deoarece producţia este deja vândută prin contracte pe termen lung, a declarat Galan.

Acesta a adăugat: "Angajamentul nostru faţă de energie eoliană offshore va continua".

Galan a anunţa că Iberdrola participă la licitaţiile pentru noi ferme eoliene offshore în Statele Unite şi Marea Britanie.

"Recent am câştigat un nou proiect în Japonia şi unul în Australia. Perspectivele pentru tehnologie sunt excelente", a declarat oficialul spaniol.

Iberdrola, prezentă şi în România, face eforturi pentru a rămâne unul dintre liderii globali în domeniul energiei regenerabile, într-un moment în care companiile de utilităţi se confruntă cu tranziţia dificilă de la combustibilii fosili, accelerată de necesitatea reducerii dependenţei energetice de Rusia.

Investiţiile suplimentare în reţelele de electricitate sunt necesare pentru a întări sistemul, ţinând cont de rolul sporit al producerii intermitente de energie din regenerabile.

De asemenea, gigantul spaniol va investi în hidrogen verde şi în proiecte de energie solară

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite