Veteranii de război au fost invitaţi la Guvern pentru a discuta revendicările

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Veteranii de război au încheiat protestul început luni dimineaţa, la sfârşitul zilei, în jurul orei 20.00. Înainte de aceasta, mai mulţi reprezentanţi ai manifestanţilor au fost invitaţii la Guvern, unde au discutat revendicările lor cu premierul Ion Chicu, transmite IPN.

Astfel, în urma discuţiilor ar urma să fie instituit un departament dedicat veteranilor care s-ar regăsi în subordinea Guvernului. În acest sens, urmează a fi organizată Adunarea Generală a Veteranilor, unde se vor alege persoanele care vor fi înaintate în funcţii publice în cadrul organului executiv şi care vor reprezenta veteranii.

La fel, veteranii s-au plâns că Consiliul Naţional pentru problemele veteranilor şi alte organizaţii, dar şi persoanele care reprezintă aceste organe nu îi reprezintă. De asemenea, veteranii au solicitat acordarea poliţei de asigurare gratuit tuturor participanţilor la război şi ca aceştia să dispună de un buget anual pentru a beneficia de terapii în cadrul staţiunilor balneare. În replică, Ion Chicu a dat asigurări că toţi veteranii vor dispune gratuit de poliţa de asigurare, iar în privinţa bugetului pentru terapii urmează să fie făcute calcule.

La revendicarea protestatarilor de a-l demite pe ministrul de externe, Aureliu Ciocoi, premierul Ion Chicu a spus că acest lucru nu se va întâmpla pentru că Aureliu Ciocoi a venit cu o explicaţie în acest sens care e suficientă.

Premierul le-a propus veteranilor să se întâlnească în această dimineaţă, la ora 07.00, într-o şedinţă la Guvern, pentru a analiza revendicările înaintate.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei, toate acţiunile ilegale admise în cadrul manifestaţiei organizate de veterani au fost înregistrate şi sunt documentate, iar persoanele care sunt implicate vor fi sancţionate conform prevederilor legale. Poliţia susţine că în timpul manifestaţiei de protest, unii participanţi au încercat să provoace destabilizarea ordinii publice, iar ca urmare a fost spartă sticla uşii de la intrarea în sediul Guvernului şi au fost aduse prejudicii, fapt documentat de poliţişti. De asemenea, manifestanţii au încălcat dreptul cetăţenilor la libera circulaţiei, prin blocarea transportului public pe mai multe artere.

Veteranii au protestat în Piaţa Marii Adunări Naţionale luni, începând cu ora 09.00, nemulţumiţi de atitudinea autorităţilor faţă de ei. Pe lângă lista de revendicări sociale, aceştia au cerut demisia Guvernului şi a preşedintelui Igor Dodon.

https://www.ipn.md/ro/veteranii-de-razboi-au-fost-invitati-la-guvern-pentru-7967_1071891.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite