SIS respinge acuzaţiile primarilor privind implicarea instituţiei în prevenirea protestelor organizate de către aceştia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul de Informaţii şi Securitate dezminte şi dezaprobă declaraţiile lansate în spatiul public de către reprezentanţii Congresului Autorităţilor Locale din Republica Moldova cu privire la implicarea instituţiei în acţiuni de prevenire a unor proteste organizate de către aceştia la 27 noiembrie curent.

„Menţionăm că, în calitate de autoritate specializată în domeniul asigurării securităţii naţionale, Serviciul monitorizează constant evenimentele cu potenţial de a afecta securitatea şi ordinea publică, însă nu se implică în privarea realizării dreptului constituţional la întruniri paşnice, indiferent de organizatori sau tematica eventualelor proteste”, se spune într-un comunicat de presă emis de SIS.

Conducerea instituţiei subliniază că „rolul şi scopul SIS este de a contribui la securitatea cetăţenilor Republicii Moldova, inclusiv în cadrul întrunirilor publice legale”.

„Reiterăm apelul de a nu atrage instituţia într-o zonă a speculaţiilor şi disputelor politice şi manifestăm deschidere pentru cooperare în vederea elucidării circumstanţelor ce au dus la lansarea unor astfel de declaraţii în spaţiul public” se mai spune în comunicat.

Amintim că primarii au anunţat pentru vineri, 27 noiembrie, începând cu ora 11.00, un marş de protest faţă de iniţiativa Guvernului de a plafona taxele locale. Ei îşi propun să meargă de la Ministerul Finanţelor până la Guvern.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite