PPDA cere explicaţii de la ministrul Economiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr cere ministrului economiei, Anatol Usatîi, să prezinte, timp de două zile, explicaţii de ce nu a plasat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene anunţurile de licitaţii pentru drumuri. Potrivit vicepreşedintelui formaţiunii, Alexandru Slusari, ministrul era obligat să facă acest lucru conform Legii cu privire la achiziţiile publice, transmite IPN.

Într-o conferinţă de presă, Alexandru Slusari a precizat că Legea cu privire la achiziţiile publice prevede că anunţurile despre licitaţii urmează să fie plasate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene în cazurile în care valoarea contractului de achiziţii publice este egală sau depăşeşte 90 de milioane de lei. 

În ianuarie, Ministerul Economiei şi Infrastructurii, în mare grabă, fără coordonare cu Ministerul Finanţelor, a pornit procesul licitaţiilor pentru achiziţia lucrărilor de reabilitare a mai multor drumuri naţionale, menţionează parlamentarul. Printre acestea, sunt şi câteva tronsoane unde valoarea lucrărilor depăşeşte 90 de milioane de lei.

Potrivit lui Alexandru Slusari, ministrul Economiei a fost sesizat şi în ianuarie, dar ar fi răspuns atunci că „Moldova nu este membră a UE şi că Moldova a fost refuzată de UE, chiar dacă a avut intenţia de a publica aceste anunţuri”. Parlamentarul afirmă că lucrurile nu stau aşa, or în acest jurnal se regăsesc anunţuri de licitaţii ale altor instituţii din Republica Moldova, publicate recent.

Platforma DA a cerut ca, până cel târziu marţi, 11 februarie, ministrul economiei să prezinte în scris explicaţii, „să fie arătat refuzul oficial, cu motivare”. Dacă nu va fi făcut acest lucru, formaţiunea va cere demisia ministrului. PPDA se va adresa Procuraturii Generale pentru ca acţiunile ministrului economiei să fie examinate prin prisma abuzului de serviciu şi excesului de putere.

https://www.ipn.md/ro/platforma-da-cere-explicatii-de-la-ministrului-economiei-si-7965_1071384.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite