Parlamentul a aprobat demisia Nataliei Moloşag

Parlamentul a aprobat demisia Nataliei Moloşag

Natalia Moloşag

Deputaţii au aprobat încetarea mandatului avocatului poporului, în baza cererii depuse. Aceasta, chiar dacă Natalia Moloşag s-a răzgândit şi a solicitat anularea cererii de demisie, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Parlamentul a declarat vacantă funcţia de avocat al poporului. Până la numirea noului ombudsman, interimatul funcţiei urmează să fie exercitat de către Maia Bănărescu, avocat al poporului pentru drepturile copilului. Acum o săptămână, Natalia Moloşag şi-a anunţat demisia după scandalul cu angajarea unui fost deţinut, care i-a fost client când exercita meseria de avocat. Chiar dacă s-a justificat că persoana în cauză lucra pe principii de voluntariat şi că avea sarcini de şofer şi pază de corp, fără să se implice în exercitarea mandatului de avocat al poporului şi fără să aibă acces la date cu caracter personal, Natalia Moloşag şi-a depus demisia „pentru a nu aduce denigrare imaginii instituţiei”. După câteva zile, s-a răzgândit şi a solicitat anularea cererii de demisie, invocând constatările controlului general asupra patrimoniului Oficiului Avocatului Poporului, desfăşurat în perioada 11 octombrie - 8 decembrie de către comisia de inventariere.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările