Ion Chicu, supărat pe deputaţi după prima şedinţă a Parlamentului: Populismul e mai grav decât virusul şi seceta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Chicu gov.md

Premierul Ion Chicu a rămas dezamăgit după prima şedinţă a Parlamentului din sesiunea de toamnă. Prim-ministrul i-a acuzat pe deputaţi de populism.

„Am avut prima şedinţă a Parlamentului. Populismul e mai grav ca virusul şi seceta. Oamenii responsabili din legislativul actual au rămas în minoritate”, a scris Ion Chicu pe pagina sa de Facebook.

Premierul consideră că „acest Parlament trebuie dizolvat fără întârziere”, asta în timp ce partidele de opoziţie spun că Ion Chicu este cel care trebuie să-şi dea demisia, în primul rând pentru că ar fi gestionat prost criza legată de pandemia COVID-19.

Precizăm că şi preşedintele Igor Dodon în repetate rânduri a vorbit despre necesitatea dizolvării Parlamentului, din cauză că acesta nu ar mai fi „reprezentativ”, după ce mai mulţi deputaţi au părăsit fracţiunea democraţilor.

Amintim că Parlamentul a adoptat vineri, 11 septembrie, în lectură finală, cu votul a 59 de deputaţi, modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2020. În urma dezbaterii în prima lectură, parlamentarii au înaintat peste 40 de amendamente care au obţinut avizele Guvernului, însă în mare parte, cele propuse de opoziţie, nu au fost acceptate. În consecinţă, au urmat critici dure la adresa guvernării, opoziţia menţionând că rectficările sunt „pur electorale”, transmite IPN.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite