Ion Ceban: Până la vară vom scăpa de mirosul urât din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general ales al municipiului Chişinău, Ion Ceban, spune că îşi doreşte ca până la vara viitoare să scape capitala de mirosul urât venit de la Staţia de Epurare. Edilul spune că pentru aceasta există bani. Ion Ceban a menţionat că această problemă va fi printre primele de care se va ocupa după ce va veni în fotoliul de primar, transmite IPN.

„Astăzi avem opt colectoare la Staţia de Epurare dintre care două funcţionează, la celelalte se face ceva acolo şi ele nu sunt funcţionale. Aici ar fi de intervenit. Sunt şi alte chestiuni şi eu nu înţeleg de ce în condiţiile în care noi avem 24 de milioane credit contractat avem doar 6% din lucrări realizate în 3 ani. Eu cred că asta este lipsă de responsabilitate”, a afirmat Ion Ceban la emisiunea „În profunzime” de la postul ProTV Chişinău.

Edilul spune că după ce va fi confirmat primar general, una dintre ieşirile publice va fi o vizită la Staţia de Epurare la care va invita şi presa.

Ion Ceban spune că în mandatul de patru ani pe care l-a obţinut duminică se va ocupa şi de amenajarea unei parcări la margine de oraş astfel încât cetăţenii care vin din raioanele ţării să-şi poată lăsa automobilele şi de acolo să meargă prin Chişinău cu transportul public.

Despre şoseaua de centură pe care a promis-o în campania electorală, Ion Ceban spune că acesta este un proiect cu o finanţare foarte serioasă – minim 202 milioane de euro. Proiectul prevede o centură de 62 de kilometri în total şi acesta trebuie discutat împreună cu Guvernul, spune Ion Ceban. „Examinăm varianta ca într-un an şi jumătate să elaborăm documentaţia şi, paralel, să căutăm care ar fi cele mai bune condiţii pentru atragerea banilor. În varianta optimistă – 3-5 ani pentru finalizarea centurii. Este un mega proiect, probabil cel mai mare proiect de infrastructură pentru Chişinău de la independenţă încoace”, a afirmat primarul ales.

Ion Ceban a fost ales primar general al municipiului Chişinău duminică, 3 noiembrie, din turul doi, unde a obţinut 52,39% din sufragii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite