Guvernul de la Chişinău va aloca mai mulţi bani pentru armată: „Să fim pregătiţi de riscurile care ne pot aştepta”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Natalia Gavriliţa
Premierul Natalia Gavriliţa

În următoarele şedinţe ale Guvernului R. Moldova, va fi propusă rectificarea bugetului şi alocarea unei sume mai mari pentru cheltuielile armatei naţionale. Declaraţia a fost făcută de către premierul Natalia Gavriliţa, pe 27 ianuarie, în cadrul unei emisiuni la postul naţional de radio.

Potrivit Newsmaker.md, Natalia Gavriliţa s-a referit la riscurile de securitate din regiune.

„Ne pare foarte rău de aceste tensiuni crescânde în regiunea Ucrainei, tensiunile dintre Rusia şi Ucraina, Rusia şi Europa de Vest, SUA. Acestea crează şi anumite riscuri regionale, pe care nu le putem evita. Mai ales în contextul în care avem pe partea stângă a Nistrului un regim care nu se subordonează autorităţilor constituţionale şi trupele ruseşti pe teritoriul malului stâng”, a declarat premierul.

Prim-ministrul ţării a amintit şi de întrevederea ministrului de Externe Nicu Popescu cu conducerea NATO.

„Noi vrem ca vocea noastră să fie auzită în aceste discuţii internaţionale care vizează regiunea noastră. Noi spunem foarte ferm că fiecare ţară, independent şi suveran, trebuie să-şi determine viitorul şi alegerea de securitate. Noi suntem o ţară neutră şi ne dorim să existe pace şi stabilitate în regiune. În toate discuţiile pledăm pentru deescaladare şi sperăm la înţelepciunea părţilor implicate”, a mai spus Gavriliţa.

Şefa Executivului a mai menţionat că pentru R. Moldova riscurile sunt mari.

„Am văzut acest război hibrid, care este desfăşurat în regiune. Vedem pe reţelele de socializare foarte multă minciună, propagandă, curent anti-vaccinuri. Este doar un element care demonstrează efectele pe care le poate avea dezinformarea. Avem atacuri cibernetice, am văzut în Ucraina. Guvernul încearcă să evalueze toate riscurile şi să lucreze la fortificare”, a spus Gavriliţa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite