Dodon propune să fie vândute terenurile din preajma Arenei Chişinău pentru ca statul să scape de datorii: Cred că putem vinde cu 1 milion de euro hectarul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Igor Dodon susţine că pentru construcţia complexului sportiv „Arena Chişinău”, ce urmează a fi deschis oficial pe 1 mai, au fost cheltuiţi în total circa 40 milioane de euro, dintre care 10 milioane de euro au fost oferiţi din bugetul de stat, iar restul 30 milioane sunt banii investiţi de către investitorul privat.

Potrivit lui Igor Dodon, cele 30 de milioane de euro pe care i-a cheltuit pentru construcţia Arenei investitorul privat reprezintă un împrumut al Republicii Moldova, pe care statul este obligat să-l restituie în decurs de 11 ani. 

În acest sens, Igor Dodon propune ca cele circa 50 de hectare de teren, care au fost anterior destinate dezvoltării infrastructurii din jurul Arenei, să fie scoase la licitaţie, iar cu banii obţinuţi să fie stinsa datoria statului faţă de investitor.

„Din totalul de aproape 60 ha, Arena este amplasată pe 10 ha, restul 45-50 ha sunt libere. Consider că statul trebuie să organizeze o licitaţie publică, să scoată aceste terenuri la vânzare. Cred că cu 1 milion de euro pe hectar pot fi vânzări, asta-s 40-50 milioane de euro”, a declarat Igor Dodon la emisiunea sa „Preşedintele răspunde”.

De precizat că, în august 2019, Igor Dodon afirma că 1 hectar de teren din preajma Arenei Chişinău este evaluat la circa 3 milioane de euro, iar cele circa 50 ha au fost oferite investitorului privat sub formă de gaj, pentru a garanta ca statul va restitui datoria.

„1 hectar acolo costă 3 milioane de euro, nu 60 de hectare. Costul terenului pus în gaj e de câteva ori mai mare decât costul investiţiei”, afirma Igor Dodon la acea vreme.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite