Dodon, după consultările cu PSRM, PDM şi ACUM: Nu văd posibilitatea formării unei majorităţi parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a avut consultări miercuri, 13 noiembrie, cu toate fracţiunile parlamentare, în contextul învestirii în funcţie a unui nou guvern, după demisia Guvernului Sandu. Preşedintele ţării a spus că, la această etapă, nu vede cum ar fi formată o majoritate parlamentară, pentru că a văzut că există interese diametral opuse.

Igor Dodon a dat vina pe Maia Sandu pentru situaţia de la Chişinău, pentru că ar fi provocat intenţionat demisia Guvernului. Şeful statului a subliniat că va face tot posibilul pentru a evita alegerile anticipate. 

Dodon a precizat că până pe 12 februarie 2020 este termenul limită până când poate fi învestit în funcţie un nou guvern. În caz contrar, vor fi declanşate alegeri anticipate.

Amintim că Zinaida Greceanîi a precizat că PSRM pledează pentru formarea unei alianţe cu ACUM, însă în alte condiţii. Ea spune că PSRM nu va mai accepta un Guvern condus exclusiv de ACUM.

De asemenea, Zinaida Greceanîi a accentuat că lidera PAS, Maia Sandu, nu va mai fi acceptată la funcţia de premier.

De partea cealaltă, Blocul ACUM este dispus să formeze o majoritate parlamentară cu PSRM doar dacă va fi învestit un nou guvern, însă în componenţa veche, adică în frunte cu Maia Sandu.

Pavel Filip a menţionat că PDM este gata să sprijine un Guvern, indiferent dacă premierul va fi propus de ACUM sau PSRM, însă care va lua în calcul programele sociale ale democraţilor şi va asigura implementarea Acordului de Asociere cu UE.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite