Diacov spune că cei patru deputaţi au plecat din PDM pentru sume foarte mari de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a declarat pentru Unimedia că cei patru deputaţi, care au părăsit fracţiunea PDM vineri, 8 mai, ar fi făcut acest pas în schimbul unor sume mari de bani.

În plus, Dumitru Diacov spune că această situaţie îi aminteşte de anul 2016 atunci când 14 deputaţi comunişti au părăsit partidul lui Vladimir Voronin şi au aderat la PDM. Atunci se vehicula că cei 14 deputaţi ar fi fost mituiţi de către Vlad Plahotniuc. În rezultat, PDM a obţinut voturi necesare pentru a forma un guvern şi a deţine majoritate parlamentară. 

De menţionat că Dumitru Diacov nu s-a revoltat la acea vreme şi până acum faţă de faptul că cei 14 comunişti ar fi primit bani pentru gestul lor.

Amintim că încă patru deputaţi din Partidul Democrat, condus de ex-premierul Pavel Filip, au decis să părăsească formaţiunea şi să adere la grupul parlamentar Pro Moldova, creat din foşti democraţi şi condus de Andrian Candu. Este vorba despre Elena Bacalu, Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc şi Oleg Sîrbu.

Odată cu aderarea celor patru deputaţi, grupul Pro Moldova va fi format din unsprezece deputaţi. PDM rămâne cu 17 deputaţi. Alianţa de guvernare PDM-PSRM ajunge la 54 de voturi, din 51 necesare pentru a avea majoritate parlamentară.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite