Curtea de Apel Chişinău a respins recursul lui Cristian Rizea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Rizea

Curtea de Apel Chişinău i-a respins fostului deputat român Cristian Rizea, condamnat la închisoare în România, recursul de contestare a hotărârii primei instanţe, care i-a respins cererea de suspendare a decretului prezidenţial cu privire la retragerea cetăţeniei Republicii Moldova, transmite IPN.

Ministerul Justiţiei din România a înaintat o nouă adresă către Ministerul Justiţiei din Republica Moldova, în care a solicitat informaţii cu privire la stadiul cererii de extrădare făcute de autorităţile române pe 5 noiembrie 2020. Următorul termen fixat de autorităţile din Moldova în dosarul de extrădare a lui Cristian Rizea este 28 ianuarie 2022, informaţia fiind obţinută din surse deschise.

Cristian Rizea a fugit din România, unde fusese condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, iar cererea privind obţinerea azilului în Republica Moldova i-a fost respinsă.

În Moldova, fostul deputat PSD a fost reţinut pe 3 noiembrie 2020, după ce la data de 2 noiembrie 2020 i-a fost retrasă cetăţenia Republicii Moldova prin decretul preşedintelui de atunci, Igor Dodon. Însă a fost eliberat în mai 2021 întrucât expirase termenul maxim în care o persoană poate fi reţinută în Republica Moldova până să fie extrădată. Avocaţii săi contestase decretul cu privire la retragerea cetăţeniei, iar legalitatea acestuia încă se examinează.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite