Comuniştii lui Voronin nu vor participa la prezidenţiale: Preşedintele va fi ales neconstituţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Voronin privesc.eu

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a anunţat marţi, 8 septembrie că formaţiunea sa nu va avea un candidat în alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie, din cauză că Legea Supremă a fost modificată în 2016 „în mod abuziv şi criminal”, când s-a decis că şeful statului va fi ales direct de popor şi nu în Parlament.

Vladimir Voronin a afirmat că viitorul preşedinte al ţării va fi ales neconstituţional. Fostul şef de stat a precizat că nu are nimic împotriva faptului ca preşedintele să fie ales direct de popor, menţionând că acest lucru trebuie făcut legat. În acest sens, comunistul a subliniat că în ultimii patru ani, nici preşedintele Dodon, nici Parlamentul nu au venit cu iniţiativa de modificare a Constituţiei în aşa fel ca alegerea preşedintelui de popor să fie constituţională.

Amintim că, până la această oră, şapte partide şi-au desemnat candidaţi în cursa pentru prezidenţiale: Maia Sandu (PAS), Octavian Ţîcu (PUN), Andrei Năstase (Platforma DA), Dorin Chirtoacă (MPU), Renato Usatîi (PN), Tudor Deliu (PLDM), Andrian Candu (Pro Moldova). 

Alegerile se vor desfăşura pe 1 noiembrie, iar turul doi - pe 15 noiembrie, în cazul în care în primul tur nimeni nu obţine mai mult de 50% din voturi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite